Activitats científiques per a nens i nenes a l’estiu

Aquests últims mesos hem pogut veure clarament la importància de la ciència i de que la societat compti amb formació i cultura científica, les quals creiem que cal presentar també als nens, nenes i adolescents per aconseguir-ho. Per això, des de l’ACCC, volem difondre les activitats divulgatives dirigides a joves organitzades pels nostres socis per a aquest estiu i apropar la ciència a la canalla de forma divertida.

Campus d’Estiu de Màgia i Ciència (5a edició)

AHORA... por Rivana : Probetas

De dilluns 29 de juny fins a divendres 3 de juliol (ampliable a dissabte 4) els estudiants preuniversitaris aficionats a la màgia i a la ciència tornaran a tenir una cita (fonamentalment no presencial) amb el V Campus d’Estiu de Màgia i Ciència. Mitjançant diferents activitats combinaran els seus coneixements científics amb habilitats artístiques, tot comprovant que efecticament art i ciència són compatibles. En concret, aquest Campus planteja un enriquiment educatiu fent servir la màgia, a la vegada que presentarà algunes tendències en il.lusionism que són possibles gràcies als avenços de la ciència.

Més informació

Festa d’Identificació d’Espècies Marines per Families

Snorkel en Cabo de Palos, La Manga del Mar Menor

Jocs interactius d’espècies marines i litorals amb premi final. Et mostrarem diverses imatges d’espècies marines dins de l’App de ciència ciutadana Natusfera i, mitjançant endevinalles, trivia de preguntes i respostes i altres jocs interactius, us ensenyarem curiosistats sobre diverses espècies marines del litoral català i com identificar-les. El guanyador del joc s’emportarà un premi final: una sessió d’esnòrquel amb guia per tota la familia!

Ciència amb #inGENIO

Els científics i científiques de l’IBEC ens conviden a jugar i realitzar experiments científics amb ells amb eines i ingredients senzills des de les nostres llars al seu canal de Youtube.

Ciència a domicili

  • Organitza: Smart Barcelona
  • Data: Quan vulguis
  • Localització: A casa teva!
  • Edat a qui va dirigit: 10 anys
  • Inscripcions: Els kits es poden aconseguir de forma individual o sota subscripció a https://cienciaadomicilio.com/ca/

Ciència a Domicili no és el típic joc de ciència. És una experiència de recerca i misteri on, a la pell d’un científic detectiu, hauràs de fer ús de totes les teves habilitats lògiques i experimentals per treure l’entrellat d’un complicat misteri. T’hi veus amb cor? Resol enigmes, desxifra claus secretes i determina l’origen de mostres recollides en diversos escenaris d’una trama immersiva i fascinant situada a Smart Ciutat, un lloc on res és el que sembla. Cada caixa conté tot el necessari per a dues o més hores de diversió, tot utilitzant autèntic material de laboratori (matrassos, pipetes, tubs d’assaig, reactius…). Hi ha fins a sis caixes diferents, cadascuna amb una trama independent plena de sorpreses i de ciència! No t’ho pensis més i, aquest estiu, converteix-te en el millor científic detectiu de Smart Ciutat! (Edat recomanada de 6 a 14 anys. És necessari l’acompanyament d’un adult responsable).

Quadernets per acolorir

Quadernets per acolorir la biodiversitat invisible que ens envolta, en format PDF per descarregar i imprimir. Els nois i noies poden conèixer diverses curiositats sobre els organismes que hi viuen en els diferents ecosistemes. Les fotografies permeten veure com són els organismes tractats i els nois/noies poden pintar els dibuixos fets a partir d’aquestes fotografies.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *