Celebrem el Dia Internacional de la Cultura Científica

El Dia Internacional de la Cultura Científica (DICC) té com a objectiu evidenciar la importància de la cultura científica en el món d’avui dia; i celebrar les activitats i institucions que brinden espais perquè les persones facin de la ciència una part rellevant de les seves vides. Al 2021 aquesta iniciativa compta ja amb el suport de més de 100 organitzacions de països d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Europa, entre elles, l’ACCC.

Avui més que mai, immersos en una crisi sanitària d’abast global amb greus efectes en la salut i la vida de la població, en l’economia, en la viabilitat de les empreses, en l’ocupació i en l’educació, s’evidencia la imperiosa necessitat d’enfortir, per tots els mitjans possibles, una cultura ciutadana compatible amb la ciència, que permeti a les persones prendre decisions fonamentades per enfrontar de millor manera els reptes, mantenir una postura crítica davant la informació falsa i contribuir al fet que la societat s’enfronti amb èxit contra crisis com la pandèmia i assumptes com el canvi climàtic, la demanda energètica, el desenvolupament sostenible, la intolerància i molts altres temes d’enorme importància per a la humanitat i per al planeta.

Arreu del món, moltes institucions i persones contribueixen a enfortir la cultura científica a través de la comunicació pública de la ciència. Però cal fer més. Per això, al 2020 un grup d’institucions va emprendre la iniciativa del Dia Internacional de la Cultura Científica.

Es va triar el 28 de setembre, aniversari de l’inici de les transmissions de la sèrie ‘Cosmos’, un dels programes de divulgació més influents de la història, per festejar cada any el Dia Internacional de la Cultura Científica.

Les institucions que van emprendre la iniciativa en el 2020 són la Societat Mexicana per a la Divulgació de la Ciència i la Tècnica, MILSET (Mouvement International pour li Loisir Scientifique Et Technique), Xarxa Nacional d’Activitats Juvenils en Ciència i Tecnologia (Mèxic), Xarxa Mexicana de Talleristes de Ciència, Fibonacci • Innovació i Cultura Científica (Mèxic), Fundació per al Centre Nacional de Ciència i Tecnologia (CIENTEC, de Costa Rica), el Laboratori Nacional de Nanotecnologia-Centre Nacional d’Alta Tecnologia (Costa Rica) i la Universitat Nacional d’ educació a Distància (Costa Rica).

Trobareu més infromació sobre aquesta iniciativa i com participar al següent enllaç: https://somedicyt.org.mx/divulgacion/dicc#dicc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *