La ACCC presenta el projecte Illustraciencia al Congrès Anual de Comunicació de la Ciència de Portugal

Aquest 25 de juny a les 15.40h, un dels projectes més destacats de l’ACCC, Illustraciencia, estarà present en el Congrès Anual de Comunicació de la Ciència de Portugal, SciComPt. El projecte està coordinat per l’ACCC i el Museu Nacional de Ciències Naturals i compta amb la col·laboració de la FECYT i la Fundació La Caixa.

Miriam Rivera, secretaria tècnica i responsable de comunicació de l’ACCC, serà l’encarregada de conduir la presentació “Illustraciencia: Com augmentar l’abast de les accions de divulgació científica institucionals a través de la il·lustració”, que resumirà un del projectes estrella de l’ACCC, coordinat per Miquel Baidal, proposat al Congrés també per la il·lustradora Clara Cerviño.

Durant la participació, s’explicarà de quina manera la il·lustració científica pot representar un recurs de gran validesa per a les institucions, i es mostrarà exemples reals i idees de col·laboració que poden ser d’utilitat per crear noves accions comunicatives i divulgatives d’impacte.

La incertesa i la desinformació, focus central del SciComPt

El tema central de la 9a edició del SciComPt és “Vells reptes, noves amenaces: comunicar la incertesa i abordar la desinformació”, escollit per tal de donar resposta a les inquietuds comunicatives generades arran de la pandemia per la Covid-19.

A més, igual que en anteriors edicions, el congrès seguirà complint un dels seus principals objectius: l’intercanvi d’experiències i coneixements entre els i les professionals de la comunicació i altres experts interessats.

En una edició formulada completament online, l’organització pretén “promoure l’intercanvi d’investigacions o treballs més pràctics, relacionats amb els desafiaments que enfronta la Comunicació Científica: què ha sortit bé, què ha sortit malament, quins van ser els resultats i conclusions aconseguits o les seves possibilitats de replicació en diferents contextos.”

Illustraciencia, una finestra a la il·lustració científica

Illustraciencia és un projecte que premia i divulga la tasca dels il·lustradors/es científics des de 2009 a través de nombroses accions, com un premi internacional, exposicions itinerants, cursos, conferències, tallers i activitats. 

La il·lustració científica és una eina d’extrema utilitat per facilitar la comprensió de conceptes científics i visualitzar les noves troballes en camps com la biologia. No obstant això, hi ha poca formació especialitzada en aquest camp de la il·lustració, que comporta un treball ardu de documentació, síntesi i rigor. Al mateix temps, hi ha moltes institucions que no saben on trobar professionals especialitzats en aquest camp que puguin crear material gràfic de qualitat per comunicar les seves troballes.

És per això que, des del projecte Illustraciencia, es dona importància a la col·laboració entre aquelles entitats en què es crea i difon el coneixement, com universitats, centres de recerca, museus i empreses de l’àmbit científic, entre d’altres.

Tota la informació a http://scicom.pt/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *