Torna el festival Pint of Science els dies 17, 18 i 19 de maig

El festival de divulgació científica Pint of Science celebra la seva 6a edició a Espanya els dies 17, 18 i 19 de maig de 2021.

Pint of Science (PoS) proposa una trobada divulgativa i relaxada entre investigadors i invstigadores, que parlaran de les recerques que es duen a terme al nostre país, i públic general. Membres de l’ACCC, que col·labora amb la difusió de l’esdeveniment, formen part de l’equip organitzador.

Després de l’aturada forçosa el 2020 per les circumstàncies sanitàries derivades de la COVID-19, aquest any el festival canvia l’ambient dels bars per un format còmode i segur: reproducció en línia. El programa sencer, amb temes i horaris, ja es pot consultar en la pàgina web https://pintofscience.es/.

Pint of Science ha estat una proposta divulgativa que ha crescut sostingudament a Espanya des de fa 6 anys. En l’última edició presencial del 2019, van assistir 23250 persones durant els tres dies del festival, situant-se Espanya com el 2n país amb més seus de PoS en tot el món, únicament superada pel Brasil.

L’interès de la societat pels temes de divulgació científica ha experimentat un ampli creixement en els últims anys, augmentant la participació de científics (hi ha més de 400 voluntaris en l’organització) i, sobretot, de la ciutadania en aquesta mena d’esdeveniments.

El festival té caràcter internacional i se celebrarà els mateixos dies a la mateixa hora en 30 països dels 5 continents. Enguany cada comitè nacional ha pres la decisió d’organitzar l’edició segons les seves particularitats sanitàries, per la qual cosa en alguns països hi haurà presencialitat total, parcial i, en uns altres, la dinàmica serà totalment en línia.

En aquesta sisena edició, a Espanya, s’han seleccionat per votació nacional 20 investigadors per al format digital i es comptarà amb 6 xerrades diàries entorn de les àrees temàtiques del festival. Aquestes són les següents: Dels Àtoms a les Galàxies, Planeta Terra, Ment meravellosa, El nostre Cos, Tech me Out i La nostra Societat.

Un any lluny dels bars, però a prop de la gent

Com el seu nom indica, Pint of Science és un esdeveniment divulgatiu científic que intenta portar el coneixement científic de les universitats i els laboratoris als bars, per a així proposar una experiència divulgativa relaxada i participativa amb la societat. De fet, la pandèmia ha incrementat l’interès científic i ha posat el focus en un sector a vegades oblidat, però del qual depenen no només nous descobriments, sinó milions de vides cada any.

Al 2012, Michael Motskin i Praveen Paul, dos investigadors de l’Imperial College de Londres, van posar en marxa i van organitzar un esdeveniment anomenat ‘Meet the Researchers’ (“Coneix als investigadors”), que va reunir persones afectades per Parkinson, Alzheimer, malaltia de la neurona motora i esclerosi múltiple als seus laboratoris, per a mostrar-los el tipus de recerca que duen a terme. Va ser una cosa inspiradora tant per a visitants i investigadors. Van pensar que si la gent vol entrar als laboratoris per a conèixer als científics, per què no portar als científics on està la gent? I així va néixer Pint of Science. El maig de 2013 es va celebrar el primer festival Pint of Science, que va comptar amb alguns dels noms més importants en els seus camps per a explicar el seu treball innovador als amants de la ciència i la cervesa.

La idea aviat es va replicar en altres països fins que al 2015 es va celebrar la 1a edició de PoS a Espanya. Al cartell de PoS han participat ponents de la talla del paleontòleg Ignacio Martínez, Àfrica González, presidenta de la Societat Espanyola d’Immunologia, o l’astrobiòleg Jesús Martínez-Frías.

L’esdeveniment, igual que en la seva modalitat presencial, és gratis i els qui desitgin formar part d’ell només han registrar-se a través de la web https://pintofscience.es/. Per mantenir el caràcter participatiu d’altres anys, els assistents podran a més ser partícips enviant les seves preguntes en temps real.

Teniu una cita en línia amb la ciència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *