Notificació guanyadors concurs microrelats “Jo, Asimov”

Coincidint amb el 70è aniversari de la publicació de “Jo, Robot”, d’Isaac Asimov, el 2 de desembre de 1950, el grup organitzador de les activitats commemoratives del centenari del naixement de l’autor dóna a conèixer públicament el resultat final del Concurs de Microrelats “Jo, Asimov”.

El concurs ha rebut un total de 35 manuscrits originals, que han destacat en la seva originalitat i capacitat per reimaginar el món asimovià a partir de referents actuals. El misteri, l’humor i l’especulació tecnològica han inspirat els nostres concursants de forma brillant, produint històries brevíssimes que hauria signat (potser?) el propi Asimov.

Després de valorar tots els relats d’acord a criteris de creativitat, redacció, narrativa i coincidència amb l’imaginari asimovià, ens plau informar que la millor puntuació global l’ha obtingut el text titulat “Café, con un terrón de azúcar”, de Víctor Canalejas Tejero. Enhorabona!

El relat de Canalejas reprodueix una escena clàssica de l’univers d’Asimov, en el que una cosmonauta a punt de deixar la Terra argumenta sobre la idoneïtat de tenir un robot com a company de viatge, i posa en evidència els límits de les tres (quatre) lleis de la robòtica. El jurat ha valorat la sobrietat del text i l’elegància amb la que desenvolupa l’acció fins a un inesperat desenllaç.

Com a guanyador del concurs, Canalejas rebrà un exemplar d’una novel·la d’Isaac Asimov cortesia de l’Associació Catalana de Comunicació Científica i el relat serà publicat íntegrament en el volum del primer trimestre de 2021 de la revista “Notícies Per a Químics”, editada pel Col·legi Oficial de Químics de Catalunya. L’acompanyaran en aquesta publicació els relats classificats en segona i tercera posició, “Humanidad programada” i “La chica de mis sueños”, de Luís Ángel Aranda i Juncal Barbosa, respectivament.

El grup organitzador del centenari d’Asimov està format pels socis de l’ACCC Jordi Díaz, Inés Fernández, Claudi Mans, Mara Carmona i Martí Badal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *