El Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC coordina una exposició de científiques catalanes contemporànies

  • La mostra “Científiques catalanes 2.0” s’inaugurarà en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència (11F) i tindrà com a protagonistes a una vintena d’investigadores que exerceixen actualment al territori català
  • Totes les investigadores presents a l’exposició han demostrat un compromís amb la divulgació de la ciència
  • L’objectiu és donar a conèixer a científiques punteres en camps diversos que actualment es mouen en la recerca d’alt nivell i ocupen llocs d’importància a Catalunya, tant a l’acadèmia com en empresa privada

El Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC posa en marxa l’exposició “Científiques Catalanes 2.0”, que s’inaugurarà en el marc de les activitats relacionades amb el Dia de la Dona i la Nena a la Ciència. La mostra acollirà una vintena de perfils de científiques actuals d’alt nivell que exerceixen la seva tasca investigadora en el territori. Totes les investigadores incloses en l’exposició estan en actiu i presenten una trajectòria que va estretament lligada amb divulgació científica.

L’objectiu de l’activitat és donar una major visibilitat a el paper estratègic de les dones científiques del nostre territori, contribuint a crear models femenins en els àmbits de les ciències i les enginyeries. Conèixer a les dones que fan ciència és de vital importància per ajudar a superar els estereotips de gènere i proporcionar referents a les nenes i joves perquè se sentin degudament representades dins de les disciplines STEAM.

La mostra constarà d’una sèrie de panells en els quals figurarà el camp de treball de cada investigadora, la seva trajectòria, els seus èxits a nivell professional així com les seves aficions i accions en l’àmbit de la divulgació. La idea és que l’exposició sigui itinerant i pugui ser acollida per diferents centres o institucions dins del territori.

Paral·lelament s’oferiran activitats i materials complementaris a l’exposició – tallers, xerrades, taules rodones – que serviran per apropar a aquest grup de científiques a la població d’una manera més directa i efectiva.

El Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC està format per professionals de la comunicació, la divulgació, la docència, el periodisme i la investigació científica i té com a objectiu destacar i visibilitzar el paper de la dona científica dins de Catalunya.

Trobareu més informació en el següent document: https://drive.google.com/file/d/1ZdbqWxwKAyqrfNP_CzBqlvGX5Yd90QXu/view?usp=sharing

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *