Ja es pot consultar el programa de la Nit de la Recerca a Catalunya

El web de l’esdeveniment inclou un gran nombre d’activitats ja confirmades i s’anirà actualitzant al llarg del mes

Abans de la celebració, que tindrà lloc el 27 i 28 de novembre, es realitzaran accions prèvies com xerrades en un espai de la televisió local de Tarragona

Al web de la Nit de la Recerca a Catalunya ja es poden consultar moltes de les activitats confirmades per a l’esdeveniment, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre. El programa inclou tant activitats online com presencials i s’anirà actualitzant al llarg de novembre.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida. 

Cada any, aquest esdeveniment se celebra l’últim divendres de setembre, tot i que la seva popularitat fa que s’allargui durant els dies previs i el cap de setmana. Aquesta edició, però, degut a la situació excepcional que estem vivint i per comptar amb el temps de preparació necessari, s’ha ajornat dos mesos.

Pel mateix motiu, el programa s’ha anat modificant segons les noves pautes d’actuació i mesures de precaució preses per les autoritats i les entitats participants. Així, aquest any s’inclou un gran nombre d’activitats en línia, tant en directe com en diferit, que es podran seguir a través del canal oficial de Youtube de la Nit de la Recerca a Catalunya o mitjançant plataformes de vídeo conferències els dies 27 i 28 de novembre, segons les especificacions de cada activitat, que es poden consultar al web. En qualsevol cas, el format de les activitats estarà supeditat a les indicacions fixades per les autoritats i és possible que es modifiqui part del programa fins pocs dies abans de l’esdeveniment.

Les activitats presencials que ofereix el programa es duran a terme en diferents localitzacions de cadascun dels nodes principals: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic. Al node de Barcelona, podreu gaudir de la Nit Jove de la Recerca a CosmoCaixa i de les diverses activitats organitzades per Pessics de Ciència en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Pel que fa al node de Vic, trobareu també diferentes actes en altres localitats de Catalunya central. A Tarragona, s’organitzarà una ruta científica basada en la vida del científic català Antoni de Martí i Franquès, i investigadores i investigadors del programa de beques Marie Sklodowska Curie de la Comissió Europea explicaran en format vídeo les seves recerques. Al node de Lleida, es duran a terme xerrades online, a més de realitzar visites a museus sota un caire més científic. En aquesta edició, participen els diferents centres de recerca de la Universitat de Lleida, com INSPIRES, INDEST, AgroTECNIO, IRBLleida, i IRTA.

A Tarragona, la Nit de la Recerca escalfa motors un mes abans de la data oficial, amb l’emissió d’alguns dels 30 tallers que el dia 27 es faran públics al web de l’esdeveniment. Aquesta mostra de tallers científics s’emetrà en un espai divulgatiu que durant cinc setmanes s’inclourà al programa Som-hi!, del canal de televisió TAC12. A partir del dia 27 de novembre ja es faran públics aquests 30 vídeo tallers de diferents disciplines, molts dels quals es poden fer a casa, i que han preparat més d’un centenar d’investigadores i investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i dels instituts de recerca ICAC, ICIQ, IISPV I IPHES. Tota aquesta oferta de tallers estarà disponible a la pàgina web de l’esdeveniment.

La Nit de la Recerca a Catalunya col·labora també amb la resta de Nits a Espanya, tot realitzant activitats col·laboratives prèvies a l’esdeveniment, com la xerrada “Ciència en temps incerts” que es pot consultar al canal de Youtube.

L’edició d’enguany de la Nit de la Recerca a Catalunya és possible gràcies als fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea, en el marc del projecte EuNightCat20 (954506), que ha obtingut el consorci format per la Universitat de Girona, entitat coordinadora del projecte i del node de Girona, la Universitat de Barcelona i l’Institut de Salut Global de Barcelona, entitats coordinadores del node de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat, la Universitat de Lleida, coordinadora del node de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili, coordinadora del node de Tarragona, i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, coordinadora del node de Vic i Catalunya central. L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) s’encarrega de la coordinació dels diferents nodes. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *