Oberta la convocatòria de la 17ª edició de FOTCIENCIA

  • L’objectiu d’aquesta iniciativa, organitzada pel CSIC i la FECYT, és apropar la ciència i la tecnologia a la societat a través de la fotografia
  • FOTCIENCIA17, que se suma als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, inclou la producció d’un catàleg i una exposició itinerant amb les imatges seleccionades
  • Els interessats a participar tenen fins al 16 de desembre a les 12:00 hores per presentar les fotografies en format digital, acompanyades d’un text que descrigui el contingut científic o tecnològic, a través de la pàgina web www.fotciencia.es

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han obert el termini de presentació de fotografies científiques per a la 17a edició de FOTCIENCIA. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Fundació Jesús Serra, pretén acostar la ciència i la tecnologia a la societat a través de la fotografia. Com en anys anteriors, FOTCIENCIA17 seleccionarà les millors imatges científiques, amb les que editarà un catàleg i produirà una exposició itinerant que viatjarà per diferents ciutats d’Espanya durant 2020/21.

Termini de presentació i requisits

 

Els interessats a participar tenen fins al 16 de desembre a les 12:00 hores a.m. per presentar les fotografies en format digital. Les imatges han d’anar acompanyades d’un text que descrigui el seu contingut científic o tecnològic, i s’enviaran a través d’un formulari disponible a la pàgina web www.fotciencia.es.

 

Les fotografies han de ser pròpies i estar relacionades amb la ciència, la investigació cientificotècnica o les seves aplicacions. També poden reflectir aspectes com l’objecte d’estudi de la investigació, les persones que la realitzen, la instrumentació i instal.lacions, els resultats de l’avenç científic, etc. A més, no poden haver estat seleccionades en processos similars.

 

Les categories principals a què es pot optar són:

  • Micro, quan la dimensió real de l’objecte fotografiat sigui menor o igual a 1 mm o la imatge hagi estat obtinguda mitjançant un instrument de micrografia (òptica o electrònica) o tècniques de difracció.
  • General, quan la dimensió real de l’objecte fotografiat sigui major d’1 mm.
  • La ciència a l’aula. Aquesta modalitat fomenta la participació d’estudiants d’educació secundària i de formació professional.

De manera addicional, també es pot optar a dues modalitats:

  • Agricultura sostenible
  • Alimentació i nutrició

Així mateix, aquest any s’introdueix com a novetat que els autors de les fotografies seleccionin quin dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) s’adapta millor a el contingut de la seva imatge.

 

Un jurat valorarà la tècnica i l’estètica de la fotografia així com el caràcter divulgatiu de el text. Les dues millors de la categoria General i les dues millors de la categoria Micro seran remunerades amb una quantitat de 1.500 € cadascuna. En les altres modalitats, es seleccionarà una fotografia que rebrà 600 €. Per a la selecció de les imatges pertanyents a les modalitats ‘Agricultura sostenible’ i ‘Alimentació i nutrició’ es comptarà amb la col·laboració de l’Institut d’Agricultura Sostenible i l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments, tots dos de l’CSIC.


Sobre FECYT

 

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) és una fundació pública, dependent de el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Creada l’any 2001, la missió de FECYT és reforçar el vincle entre ciència i societat mitjançant accions que promoguin la ciència oberta i inclusiva, la cultura i l’educació científiques.

     

Sobre el CSIC

 

L’Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) és la major institució pública dedicada a la investigació a Espanya i una de les primeres d’Europa. Adscrita a l’Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, el seu objectiu fonamental és desenvolupar i promoure investigacions en benefici de el progrés científic i tecnològic, per la qual cosa està oberta a la col·laboració amb entitats espanyoles i estrangeres. El motor de la investigació el formen els seus més de 130 centres i instituts, distribuïts per totes les CCAA, i els seus més de 12.000 treballadors, dels quals prop de 4.000 són investigadors en plantilla. El CSIC compta amb el 6% de el personal dedicat a la recerca i el desenvolupament a Espanya, que genera al voltant de l’20% de la producció científica nacional. És responsable a més del 45% de les patents sol·licitades pel sector públic espanyol i des de 2004 ha creat més de mig centenar d’empreses de base tecnològica.

 

Sobre la Fundació Jesús Serra

 

La Fundació Jesús Serra és una entitat privada sense ànim de lucre creada en memòria de Jesús Serra Santamans, reconegut empresari i mecenes, que va ser el fundador de el Grup Catalana Occident. La seva activitat consisteix a desenvolupar i donar suport a iniciatives en els àmbits de la recerca, empresa i docència, acció social, esport i promoció de les arts, amb un objectiu comú: el compromís responsable amb la societat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *