Conversa entre dos genis: Quan Joan Capri va trobar-se amb Richard Feynman

Crònica de Jordi Notó sobre els actes d’homenatge a Feynman

L’any de centenari del naixement del físic i premi Nobel Richard Feynman ha començat amb diverses activitats a les quals he pogut assistir i que m’han agradat per un doble motiu, pel d’interessant que tenien les xerrades d’en Claudi Mans i d’en Xavier Giménez i que ara em permeten dir sense complexos que no entenc la física quàntica.

També he arribat a la conclusió que com les meigues gallegues “haverlas haylas”. La quàntica existeix i les seves lleis són aplicables i matemàticament més fàcilment demostrables que no pas explicables des de la nostra perspectiva de pensament racionalista.

 

Els dos actes al·ludits van omplir els aforaments i són una prova que no tot està perdut. Encara hi ha qui està disposat a aixecar el cul del seu sofà i assistir a actes presencials on el caliu humà de les concentracions es mostra ara per ara insubstituïble.

 

Som humans i gaudim compartint amb altres éssers de la nostra espècie coneixements i vivències. Als dos oradors vull felicitar públicament per transmetre conceptes i detalls complexos de forma tan amena. Hi havia moments, improvisadament estudiats d’humor intel·ligent.

 

En l’acte de presentació de les activitats de l’any Feynman que es va fer en l’Ateneu de Barcelona, vaig tenir l’honor de poder participar-hi amb un grup d’entusiastes entre els quals vaig ser acollit tot i les meves credencials que no són altres que les d’un periodista interessat en la ciència i que ha fet treballs des de pàgines de diaris, ràdio i televisió per mirar de compartir el poc que sap i principalment els dubtes i limitacions per comprendre l’actualitat científica.

 

Disculpeu. Els meus pensaments tendeixen a la dispersió i omplir el màxim d’espai. En Jordi Díaz m’havia demanat permís per compartir en aquesta web i que fes una breu presentació del muntatge audiovisual que vaig fer com a divertimento. Per tant, anant al gra, us convido a, si us ve de gust, a escoltar una impossible conversa entre el gran humorista Joan Capri i en Feynman. Ambdós per poc no comparteixen any de centenari. Serveix tot plegat com a modest però sentit homenatge a aquells que ens han fet riure.

 

Jordi Notó i Brullas

 

Actes del centenari:

www.feynmantotal.cat

espainano@gmail.com

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *