FeynmanTotal: El 2018 homenatjarà a Feynman pel 100 aniversari del seu naixement

El físic, professor i visionari americà nascut l’11 de Maig de 1918, Richard Philip Feynman, s’ha convertit en un dels físics nord-americans més importants de la història i segueix inspirant a cada nova generació que el descobreix.

Durant el 2018 descobrirem les diverses facetes del científic i visionari nord-americà amb una gran quantitat de jornades, cicles temàtics, xerrades, tallers, exposicions i activitats al llarg del territori.  

Escriurem sobre els aspectes més interessants de Feynman: sobre la seva física, les seves passions, els seus llibres, la seva manera d’entendre la ciència, les seves aventures més exòtiques i la figura d’altres grans genis de la ciència amb qui va coincidir durant la seva vida. Debatrem sobre l’impacte que ha tingut la seva figura més enllà de la ciència, explorarem fins on han arribat les seves prediccions visionàries, i difondrem la seva particular manera d’entendre el món que ens envolta.

 

Amb activitats pensades per a tots els públics, acostarem la ciència i la tecnologia la societat a través la captivadora figura de Richard P. Feynman. En les seves pròpies paraules, volem compartir el plaer de descobrir les coses per un mateix i fer arribar a tothom la seva fascinació per conèixer i entendre la naturalesa que ens envolta. Segueix llegint sobre les activitats que organitzem.

 

Visions de Ciència: Feynman i l’evolució de la ciència al segle XX

 

La primera d’aquestes activitats serà el cicle científic que organitza Biblioteques de Barcelona i que donarà el seu tret de sortida el 15 de gener amb la xerrada del catedràtic emèrit de la UB Claudi Mans. el cicle constarà de 8 xerrades durant els mesos de gener, febrer i març amb temàtiques tan interessant i suggeridores com la nanotecnologia, l’art, la bomba atòmica, la química quàntica passant pels seus llibres i per la importància de la ciència, l’esperit crític i la figura del científic

 

Feynman: Nobel, bongos i topless

 

A la xerrada es parlarà de Richard Feynman com un personatge polièdric, amb moltes facetes aparentment contradictòries. Va fer aportacions fonamentals de física teòrica i per això li van donar el premi Nobel, va posar les bases de tot un nou camp científic i tecnològic avui anomenat nanociència i nanotecnologia, va intuir la possibilitat de fer ordinadors quàntics, va col·laborar al desenvolupament de la bomba atòmica en el projecte Manhattan, va explicar per què un dels transbordadors Challenger va acabar catastròficament, va escriure llibres de text fonamentals per a l’ensenyament de la física, va col·laborar amb artistes plàstics com Jeff Koons, tocava els bongos i li agradava reunir-se amb amics a clubs de topless. A la conferència Claudi Mans parlarà de quina d’aquestes facetes és la que més l’atreu, i per què. I no és la darrera.

 

En resum, l’any d’homenatge representa l’homenatge a la ciència i el científic, vindrà acompanyat de moltes activitats i comença amb un interessant cicle de xerrades científiques que no us ho podeu perdre

 

Per a més informació no dubteu a contactar-nos (espainano@gmail.com) o consultar el calendari d’activitats (http://www.feynmantotal.cat)

 

 

Jordi Diaz (coordinador EspaiNano)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *