Participa al concurs de vídeo per a descobrir la Ciència a la ciutat

El termini per a presentar peces al certamen finalitza el proper 28 de juny

(La Mandarina de Newton). La Mandarina de Newton ha posat en marxa el concurs internacional Science of the City, que es desenvolupa a Barcelona, Paris, Nova York, Silicon Valley, Singapur i dʼaltres ciutats que sʼhi aniran sumant. Science of the City és un projecte expositiu que comença amb un concurs de vídeo. El certamen premiarà els millors vídeos de dos minuts que donin a conèixer algun aspecte científic localitzat a una ciutat. Els clips es poden inscriure en tres categories: troballa (què has descobert?), experiment (utilitza la ciutat per demostrar una hipòtesi) i pregunta (preguntes i respostes que genera una ciutat). Les obres podran presentar-se en qualsevol llengua. Pel que fa a l’anglès, el castellà i el francès tenen, a més, un premi específic a una categoria pròpia. El termini de presentació finalitza el 28 de juny. Hi ha vuit premis que oscil·len entre els 150 i els 600 dòlars americans.

 

 

Si mireu atentament el vostre entorn, us sorprendreu de la quantitat de fenòmens científics que poden observar-se sense sortir de la metròpoli. Si tot i així, encara teniu dubtes de quina pinta podrien tenir els vostres clips, al canal Youtube de La Mandarina de Newton trobareu alguns pilots de mostra. Podeu pujar vídeos a la plataforma The Tech Virtual, veure els vídeos dels altres participants, comentar-los, demanar consells sobre els vostres propis vídeos i fins i tot votar les propostes.

 

Els millors vídeos se seleccionaran mitjançant un jurat i una votació popular. Hi ha vuit premis: el millor guanyarà 600 dòlars; hi ha tres premis de 300 dòlars cadascú per al millor clip en anglès, en castellà i en francès; hi ha tres premis de 150 dòlars per al millor clip en cada categoria (troballa, experiment, pregunta) així com també 150 dòlars per al clip més popular.

 

Tot el material obtingut serà processat per investigadors de la comunicació científica i artistes. Els resultats d’aquesta recerca i els vídeos més populars s’exposaran a Arts Santa Mònica. Science of the City compta amb el suport de The Tech Museum de San Francisco per tota la plataforma virtual i, per la difusió, amb el de l’Associació Catalana de Comunicació Cienfífica i Arts Santa Mònica, qui també dóna suport a un posterior projecte expositiu.

 

Science of the city és possible gràcies al suport de The Tech Museum, Arts Santa Monica, l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF, Barcelona Ciència, l’Associació Catalana de Comunicació Científica, Trànsit Projectes, Paris-Montagne, Liberty Science Center, la NY Academy of Science, NY Hall of Science, Biobus Singapore Science Center.


Informació d’interès:

  • Fulletó del concurs fent clic aquí.
  • Informació al detall del concurs fent clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *