Jornada “Com comunicar les ciències?”

Dimarts 6 de juny del 2017 a les 10 h al CosmoCaixa de Barcelona.

La Universitat Ramon Llull juntament amb l’obra social “La Caixa” i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), organitzen una jornada el dia 6 de juny on es presentaran i debatran les millors maneres de com comunicar les ciències en els diferents mitjans.

A les 10 hores es donarà la benvinguda als assistents i seguidament començarà un diàleg sobre els reptes actuals de la comunicació científica, moderat per Javi Polinario (periodista científic) i en el qual participaran Xavier Vilassís, investigador del Grup de Recerca en Sistemes Electrònics, de Telecomunicacions i Anàlisi de Dades de La Salle-URL, Maria Sacrament Morejón, investigadora del Grup de Recerca i Innovació en Esport i Societat de Blanquerna-URL, Santi Nonell, investigador del Grup d’Enginyeria Molecular d’IQS-URL i Jesús Vilar, investigador del Grup Innovació i Anàlisi Social de la Facultat de Treball Social i Educació Social de la Pere Tarrés-URL.

A continuació hi haurà una xerrada conduïda per Ignasi López, sotsdirector de Recerca i Coneixement Fundació Bancària “laCaixa”, i Angel Adell, director d’Euradia International, sobre projecció social dels resultats de la recerca: Com s’avalua el pla de divulgació d’un projecte de recerca.

A la tarda es presentaran exemples d’èxit de comunicació científica com The Big Van Theory (Xavier Luri, professor de la UB), Pint of Science (Xènia Villalobos, coordinadora del projecte), Illustraciència (Miquel Baidal, coordinador i fundador del concurs) i La Vanguardia Natural (Joaquím Elcacho, periodista i responsable del projecte).

Finalment es presentaran exemples de projectes orientats a fomentar les vocacions científiques com, Explainers, Aquí hi ha Química, Bojos per les noves Tecnologies.

Ja us podeu inscriure mitjançant el següent enllaç:

https://fs30.formsite.com/InscripcionsURL/jornada-cosmocaixa/index.html

Per més informació consulteu el programa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *