Esmorzar de Ciència al 7 Portes: “L’evolució humana, passat, present i futur”

El diumenge dia 6 de novembre se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d’Isabel II, 14) amb un cartell de luxe: Eudald Carbonell i Tomàs Marquès 

Els protagonistes de la tertúlia, l’arqueòleg Eudald Carbonell, catedràtic de pre-història de la Rovira i Virgili i Tomàs Marquès, líder del grup de recerca de Genòmica Comparativa, de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) repassaran la història evolutiva de la nostra espècie i les darreres descobertes sobre la mateixa.

L’arbre evolutiu de la humanitat inclou diverses branques, espècies humanes que han conviscut en el temps i en l’espai. De l’antiga afirmació que deia “l’home ve del mico” s’ha evolucionat fins tenir una visió molt més complexa i matisada dels orígens de l’ésser humà.  Carbonell i Marquès-Bonet repassaran la història evolutiva de la nostra espècie i les darreres descobertes sobre la mateixa.

Eudald Carbonell és arqueòleg, doctor en geologia del quaternari per la Universitat Pierre et Marie Curie (1986) i en historia per la UB (1988). Porta més de trenta anys estudiant l’evolució humana. Des de l’any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Carbonell és l’investigador principal del grup d’autoecologia humana del quaternari de la URV i investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes), centre de què va ser impulsor i primer director entre el 2004 i el 2015. És especialment conegut per ser colíder del projecte Atapuerca amb José María Bermúdez de Castro i Juan Luis Arsuaga.

 

Per la seva part, Tomàs Marquès-Bonet és el líder del grup de recerca de genòmica comparativa de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) CSIC-UPF i professor de recerca a l’Icrea. Ha participat a totes les reconstruccions genòmiques de grans simis i homínids extingits així com el genoma del Macaco i el Marmoset.  

La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”. Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat.

 

Els aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *