“Il·lustraciència” arriba al MUNCYT d’Alcobendas

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) inaugura l’exposició d’il·lustracions científiques guanyadores del concurs “Il·lustraciència. La mostra es podrà visitar del 2 al 28 de febrer de 2016 a la seu d’Alcobendas del Museo Nacional de Ciencia y Tecnología (MUNCYT). El museu ha organitzat, a més, tallers d’il·lustració científica per a adults i nens. Durant l’acte d’inauguració, el guanyador de la segona edició, Román García Mora, ha realitzat una il·lustració.

(Font: fecyt.es). El director general de la FECYT, José Ignacio Fernández Vera, i l’alcalde d’Alcobendas, Ignacio García de Vinuesa, han inaugurat al MUNCYT d’Alcobendas l’exposició Il·lustraciència 3, que recull les il·lustracions guanyadores de la tercera edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica Il·lustraciència. A l’acte també ha assistit Miquel Baidal, coordinador d’aquest certamen.

(foto: fecyt.es)

 

Durant la inauguració, Román García Mora, guanyador de la segona edició del concurs, ha realitzat una il·lustració. Román és llicenciat en Biologia per la Universitat d’Alcalá de Henares, és especialista en reconstruccions paleontològiques i infografia diagramàtica. Ha treballat per a la revista Quo, PM Magazin i l’editorial RBA, entre d’altres. També col·labora amb el Real Jardín Botánico de Madrid elaborant làmines per a l’obra Flora Iberica i per als seus investigadors en altres publicacions científiques.

 

De les il·lustracions presentades, el jurat professional va seleccionar 40 per a l’exposició itinerant que acull ara el MUNCYT i que ha recorregut diverses ciutats espanyoles. Aquestes il·lustracions es troben a més en aquest catàleg virtual.

 

Per acompanyar l’exposició, FECYT i el comitè organitzador d’Il·lustraciència han programat al MUNCYT dos tallers d’il·lustració. Un per a adults els dies 27 i 28 de febrer, on s’impartiran nocions bàsiques sobre com elaborar una il·lustració científica de tipus naturalista o amb caràcter més divulgatiu, i un altre taller infantil els dies 20 i 21 de febrer on els participants dibuixaran El mural de la sierra. La informació relativa a com reservar i el cost dels tallers es pot trobar al web del museu.

 

El certamen Il·lustraciència està organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i finançat per la FECYT a través de la seva Convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica i de la innovació.

 

En aquesta tercera edició es van rebre 424 propostes d’il·lustradors de més de 30 països, que tracten sobre botànica, anatomia i fauna, entre d’altres. Ha destacat la presència d’il·lustradors espanyols, amb 133 obres presentades, colombians, amb 38 propostes, russos, amb 34 obres, mexicans i argentins, empatats amb 28 propostes, i brasilers, amb 24 propostes.

 

Les fotos de la inauguració es poden veure en aquesta galeria.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *