La il·lustració i la ciència es reuneixen a Sitges

L’ACCC coorganitza un taller d’il·lustració científica al maig

Il·lustraciència, el Premi Internacional d’Il·lustració Científica de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, el Centre d’Estudis del Mar i els Serveis de Medi Ambient Diputació de Barcelona (Passeig Marítim, 72 de Sitges), coorganitzen un taller d’il·lustració científica per als pròxims dies 17, 24 i 31 de maig al Centre d’Estudis del Mar de Sitges. Sota el nom Il·lustrem el litoral del Garraf, aquest curs pretén proporcionar les nocions bàsiques sobre el dibuix científic i naturalista i, per aconseguir aquest objectiu, endinsarà a l’alumne en el món de l’observació i la representació de la natura i el litoral.

 

Aquest taller està dirigit a un públic general, als amants del dibuix o de la il·lustració, amb especial interès en aprofundir en el coneixement teoricopràctic de la il·lustració científica. Durant aquests tres dies, es combinaran sessions a l’aula amb el dibuix en natural, i s’aprofundirà en conceptes i eines pròpies de la il·lustració per donar a l’alumne les pautes que li permetin treballar de forma autònoma.

 

El temari del taller es repartirà en tres sessions de quatre hores al matí més dues hores  pràctica a la tarda. En elles s’abordarà la representació de la flora i fauna del litoral, prestant especial atenció al procés que comprèn des del esbós a la il·lustració finalitzada. En aquesta línia, s’instruirà l’alumne en les tècniques més utilitzades, com el llapis, la tinta xinesa, el carbonet o els llapis de colors. Per a això, comptaran amb dos il·lustradors científics com a professors i guies del curs: Blanca Martí de Ahumada, que s’encarregarà dels blocs I, II i III, i Jordí Corbera, que instruirà el bloc III.

 

El repartiment del temari es farà de manera que un primer bloc se centrarà en la introducció a la il·lustració científica i les seves diverses tècniques, tocant també el dibuix d’invertebrats marins. Un segon bloc s’aprofundirà en la llibreta de camp, la recreació d’espais naturals i les tècniques amb el color. I per finalitzar un tercer bloc dedicat al dibuix de peixos i la tècnica de dibuix amb aquarel·la.

 

En finalitzar el taller es realitzarà una exposició al Centre d’Estudis del Mar de Sitges que pretén ser una mostra dels treballs resultants del taller i els quaderns de camp i inclourà, a més, fotografies del procés de treball.

 

El curs acollirà un grup total de vint persones, de manera que aquells interessats a participar en el taller hauran de realitzar la seva reserva a l’adreça de correu electrònic info@animallatitude.org. El cost de la inscripció és de 35 € i inclou els materials necessaris per al curs. No obstant això, es recomana portar càmera de fotos, lupa i prismàtics i, concretament, per a la sortida del bloc II, es recomana portar aigua, barret, protecció solar i calçat còmode.

 

Més informació fent clic aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *