L’urna i la bola de vidre: secrets i enganys dels sondejos

Frederic Udina, professor d’Estadística, explicarà els secrets dels sondejos electorals el dijous 2 de juny a les 19.30 a l’Ateneu Barcelonès

Són de fiar els sondejos, especialment els que preveuen els resultats electorals? Es poden manipular? Les opinions que s’hi expressen són conviccions profundes o superficials? I dels indecisos, què en fem? Votaran o no? Explorem com es cou un sondeig i quins són els usos bons i dolents d’aquesta eina.

Frederic Udina, professor d’Estadística de la Universitat Pompeu Fabra (foto: http://tukey.upf.es/)

 

Frederic Udina, professor d’Estadística de la Universitat Pompeu Fabra parlarà de sondejos a la seva conferència oberta al públic: L’urna i la bola de vidre: secrets i enganys dels sondejos, que tindrà lloc a les 19.30 el dijous 2 de juny a l’Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6). L’acte forma part del cicle Curs d’autodefensa matemàtica, coorganitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica juntament amb l’Ateneu Barcelonès.

 

Curs d’autodefensa matemàtica

Estadístiques, gràfiques, percentatges… els nombres abunden a la premsa, als discursos dels polítics, a l’administració, etc. La societat de la informació ha incrementat encara més aquesta tendència: cada dia es generen enormes bases de dades amb el rastre electrònic de la nostra navegació a internet, les nostres compres, les nostres trucades. És l’època de la gran explosió de les dades: el “Big Data”. Per orientar-nos en la selva dels nombres i les estadístiques, necessitem un “curs d’autodefensa”, que ens proporcioni exemples i pautes sobre les moltes oportunitats i els molts abusos que deriven de la presència dels nombres al nostre entorn. Aquest cicle explora les aplicacions de les matemàtiques (l’estadística, la demografia, els sondejos, les enquestes, el processat i la visualització de dades…) als problemes socials.


Informació d’interès:

Conferència L’urna i la bola de vidre: secrets i enganys dels sondejos, a càrrec de Frederic Udina (professor d’Estadística de la UPF).

Data: dijous 2 de juny a les 19.30

Lloc: Ateneu Barcelonès (carrer Canuda 6, Barcelona). Veure mapa.

Acte obert al públic.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *