“Il·lustraciència” anuncia la 4a edició del premi d’il·lustració científica

Amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología i el Ministerio de Economía y Competitividad

Si t’interessa la il·lustració científica i naturalista, pots mostrar el teu treball presentant una obra teva a la 4a edició Il·lustraciència. L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad, convoca la nova edició d’Il·lustraciència premi internacional d’il·lustració científica per donar visibilitat i premiar les millors propostes.

 

Pòster de la quarta edició d’Illustraciència amb la imatge d’un babuí (Papio hamadryas), il·lustració cedida per Clara Cerviño

 

Il·lustraciència s’ha consolidar com una plataforma en línia en la qual els il·lustradors científics donen a conèixer el seu treball. En l’anterior edició del certamen es van presentar un total de 424 propostes, de les que es van seleccionar quaranta per ser acollides en l’exposició itinerant , que es podrà veure en breu al Museu Nacional de Ciència i Tecnologia (MUNCYT) a Alcobendas (Madrid), i que també es pot visitar a la Google Open Gallery del premi.

 

Il·lustraciència compta amb el suport de diferents entitats i empreses, com la Universidade de Aveiro, Wacom, Transmitting Science, empresa especialitzada en cursos de postgrau, l’Escola Joso i WikiArS, una iniciativa per involucrar les escoles d’art i disseny en projectes educatius de Wikimedia, i el Gabinet d’Història Natural de Madrid, entre d’altres.

 

Juntament amb el certamen, l’organització impulsarà diverses activitats paral·leles, com tallers d’il·lustració científica, murals d’il·lustració en espais oberts, activitats de sketching, exposicions d’il·lustradors i xerrades a diferents centres cívics i educatius del país.

 

Com es pot participar?

En cas de voler enviar una obra a Il·lustraciència s’ha d’accedir a la web a l’apartat Participa on està disponible el formulari per enviar la proposta. Hi ha dues modalitats de participació: analògica i digital, a les que poden participar tots els majors de 18 anys. El termini per enviar obres al premi és el 15 de març. Hi ha més informació a les bases del Premi que es poden consultar fent clic aquí.

 

Premis 
La quarta edició del certamen compta amb diferents premis. Tots, excepte el del públic, seran atorgats per un jurat professional. L’autor de l’obra guanyadora de la 4a edició d’Il·lustraciència rebrà 600 euros. L’autor de l’obra seleccionada pel públic en votació popular obtindrà 200 euros.

 

A més, comptem amb premis de formació com una matrícula en el curs d’il·lustració digital de l’Escola Joso (Barcelona, ​​Espanya) durant el mes de juliol de 2016, una estada de pràctiques d’una setmana al Gabinet d’Història Natural (Madrid, Espanya) (curs lectiu 2015-2016), coordinat per Luis Miguel Domínguez i supervisat per Mauricio Antón, matrícula en una unitat de formació a triar (entre les 10 disponibles per any escolar del Curs de Formació en Il·lustració Científica / CFIC del Laboratori d’Il·lustració Científica Dbio / Universitat d’Aveiro (Aveiro, Portugal) durant el curs lectiu 2016-17 (generalment són cursos de dues a tres setmanes intensives), dues estades en pràctiques (una d’una setmana i una altra de dues) al Laboratori d’Il·lustració Científica Dbio / Universitat d’Aveiro (curs lectiu 2016-17) coordinat per Fernando Correia i matrícula en una unitat de formació a triar (entre les 10 disponibles per any escolar) en el curs lectiu 2015-16 de Transmitting Science (Barcelona).

 

Per al premi del públic, totes les persones interessades podran votar per les seves obres favorites entre les 40 obres seleccionades pel jurat a través del web del premi, entre l’1 i 28 d’abril.

 

Calendari

L’organització farà públiques les obres guanyadores el proper 12 de maig. A més, les 40 obres seleccionades participaran en l’exposició col·lectiva i els autors de les mateixes rebran un diploma acreditatiu.

  • Recepció d’obres: 11/01/2016 – 15/03/2016
  • Publicació de les 40 obres seleccionades: 30/03/2016
  • Votació del públic: 01/04/2016 – 28/04/2016
  • Publicació dels guanyadors: 12/05/2016

El jurat

El jurat del premi està format pels il·lustradors científics Clara Cerviño, Jordi Corbera, Fernando Correia, Pere Lluís León, María Alejandra Migoya, Mafalda Paiva, Agnès Perelló, Carles Puche i Jorge Ignacio Mesa, guanyador de la tercera edició del premi, així com per Soledad Esteban-Trivigno, directora acadèmica de Transmitting Science, Irene Lapuente, fundadora de La Mandarina de Newton, Jesús del Hoyo, Professor de disseny de la informació, Facultat de Belles Arts i Biologia de la Universitat de Barcelona, Mercè Piqueras, biòloga i comunicadora científica, Cristina Ribas, periodista, biòloga i presidenta de l’ACCC i per Raül Toran, físic, comunicador científic i vicepresident de l’ACCC.

 

Comunicació

Rubén Permuy

comunicacio@accc.cat

 

Coordinación

Miquel Baidal Crespo

687 970 004

infoillustraciencia@gmail.com

 

 

Il·lustració de Jorge Ignacio Mesa Álvarez (Colòmbia), proposta guanyadora del premi del jurat de la tercera edició d’Il·lustraciència

 

Psalidognathus friendii, obra d’Astolfo Mata Betancourt (Veneçuela), obra guanyadora del premi del públic

 

Sebastes norvegicus, obra de la il·lustradora Meritxell Campos Canudas (Espanya), una de les obres seleccionades en la categoria d’estudiant

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *