Inauguració de l’exposició de la segona edició del premi «Il·lustraFuturs»

La mostra de les obres guanyadores i seleccionades del premi impulsat per l’ACCC i l’Obra Social “la Caixa” es podrà visitar des del 4 d’octubre a Cosmocaixa

Com seran les ciutats i l’entorn en un futur proper? I la tecnologia i la societat? Aquestes van ser les preguntes que han tractat de respondre a través d’il·lustracions els participants del Premi Internacional d’Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur. La segona edició d’Il·lustraFuturs, iniciativa organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), a través d’Il·lustraciència, amb l’Obra Social “la Caixa”, que va finalitzar amb 105 obres presentades a concurs, lliurarà els seus guardons i inaugurarà una exposició amb una selecció d’il·lustracions el vinent 4 d’octubre a les 11 del matí al museu CosmoCaixa de Barcelona (Carrer d’Isaac Newton, 26). En cas de voler assistir-hi, cal escriure a illustrafuturs@gmail.com.

El jurat, format pels guanyadors de la primera edició, així com per altres professionals de la il·lustració, del disseny, l’arquitectura i la comunicació científica, va seleccionar un total de quinze il·lustracions que es mostraran fins a finals de gener de 2016 a la mostra Experiment 2100. Què ens espera a la Terra del futur? organitzada per l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”.

 

Cibercafé, de Juan Samu (Espanya), una de les tres obres guanyadores de la segona edició d’Il·lustraFuturs

 

«En moltes de les propostes d’aquesta nova edició es destaca la presència de diferents personatges, la qual cosa dóna una visió humanitzada del futur», explica Miquel Baidal, coordinador de la iniciativa. Igualment, la tecnologia continua estant present en moltes propostes i trobem museus del futur on es veuran holografies d’animals extints a mitjans o finals d’aquest segle, ciutats amb enormes gratacels o ciutats submergides amb vehicles submarins moderns. En les propostes enviades es mostren tant ciutats utòpiques (amb nous mitjans de transport, vehicles voladors i la presència de formes d’energia més neta) com ciutats distòpiques, que s’han hagut de soterrar en la sorra a causa dels efectes del canvi climàtic o submergir-se en el mar perquè s’han fos els gels permanents.

 

 

Ese mundo extraño, d’Alejandro Olmedo Nieto (Espanya), una altra de les tres obres guanyadores d’aquesta edició

 

El passat 10 de setembre es va anunciar la deliberació del jurat del certamen, al qual s’han presentat propostes d’una vintena de països de tot el món. Tot i que la meitat de les il·lustracions rebudes són d’artistes espanyols, també han arribat propostes de Mèxic, Colòmbia, Regne Unit, Rússia i Portugal, entre d’altres.

 

 

Vive el futuro, d’Andrés Domínguez Rigo (Espanya), la 3a de les il·lustracions guanyadores

 

Els autors de les tres obres guanyadores del certamen rebran una tauleta gràfica Wacom Citiq 13HD i a continuació es realitzaran les següents activitats:

 

11.00h

Visita guiada a l’exposició Experiment 2100. Què ens espera a la Terra del futur?

 

D’11.00h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h

Taller de dibuix per a infants: La tecnologia del futur

 

D’11.00h a 14.00h

Demostració de dibuix digital amb tauleta gràfica Wacom

 

Més informació al web de la iniciativa: www.illustrafuturs.info

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *