Neix la ‘Plataforma per la Qualitat de l’Aire’ per reclamar un aire més net

El manifest de la plataforma proposa un programa de govern amb 24 punts que tenen com a objectiu la reducció de la contaminació atmosfèrica

La Plataforma per la Qualitat de l’Aire neix de la iniciativa de diverses organitzacions d’àmbits diferents: veïnals, socials, ecologistes, científiques, d’afectats i ONG; amb la voluntat de provocar accions que portin a la millora de la qualitat de l’aire que respirem. El seu manifest fundacional planteja 24 propostes, dividides en quatre blocs, amb la finalitat de que es converteixi en un programa de govern dirigit a reduir la contaminació atmosfèrica. El vinent 24 de març es durà a terme una roda de premsa per presentar la iniciativa. A continuació detallem més informació.

 

Els quatre blocs del manifest són eixos temàtics que proposen solucions a les principals causes de contaminació de l’aire. El primer està relacionat amb la mobilitat i la seva principal demanda és la reducció del transport privat en favor del foment i la millora de la xarxa de transport públic. El segon eix és la gestió sostenible de ports i aeroports que inclou punts dirigits a penalitzar les naus i avions altament contaminants i a impulsar l’electrificació d’aquestes infraestructures. El tercer bloc tracta de la indústria i les obres públiques amb la intenció de controlar o acabar amb les activitats industrials que no respectin el medi ambient. Per últim, el quart apartat recalca la importància de comunicar de forma contundent a la ciutadania els riscos que comporta la contaminació atmosfèrica, similar a la campanya anti-tabac.

Per presentar la plataforma es convoca una roda de premsa:


Dia i hora: dimarts 24 de març a les 11.30.
Lloc:
 Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla de Catalunya, 10 (L1 i L3. Metro Plaça Catalunya).

Programa: Presentació Cristina Ribas, presidenta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

  • Josep Martí, Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS).
  • Ricard Riol, Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).
  • Alfons Pérez, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

Es prega confirmació assistència mitjans a: qualitat.aire@gmail.com.

Més informació: Plataforma per la Qualitat de l’Aire.
Video elaborat per Barcelona Expira: https://www.youtube.com/watch?v=kis0ahewUvs

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *