La contaminació atmosfèrica a ‘Pint of Science’

Raül Toran (ACCC). Investigadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) van presentar la investigació més actual sobre contaminació atmosfèrica i els seus efectes sobre la salut al bar Cara B (C /Torrent de les Flors, 36) a Barcelona en el marc del festival internacional Pint of Science.

Pint of Science el passat 20 de maig al Cara B (foto: Raül Toran)

 

Entre el 18 i 20 de maig, científics de diversos centres de recerca i universitats de Barcelona van acostar la ciència als bars gràcies a la festival internacional Pint of Science, que se celebra a més de 60 ciutats de diferents països per primera vegada.

 

El passat 20 de maig, el Pint of Science del bar Cara B es va centrar en L’aire de Barcelona per parlar de la contaminació, les seves principals fonts i els seus efectes en la nostra salut. El primer a parlar en un bar abarrotat va ser l’investigador David Rojas amb la xerrada Contaminació de l’aire i salut, explicant que “la principal font de contaminació atmosfèrica són els vehicles motoritzats. Barcelona incompleix les concentracions de NOx indicades per la Unió Europea “i ha afegit” veiem que les principals vies de comunicació i transport de Barcelona, són les zones que mostren major contaminació, tal com es veu en els mapes existents de contaminació de Barcelona que són públics”.

 

Posteriorment, Luis Matías, del grup The Big Vang Theory, va oferir un monòleg centrat en els transgènics. I va explicar que “no hem de tenir por als transgènics. Portem menjant plantes transgèniques més de 40 anys”.

 

Per finalitzar, l’investigador Joan Forns va oferir la xerrada “Què contaminants presents en el medi ambient poden afectar el desenvolupament neuropsicològic infantil” i va explicar que “hem estudiat la concentració i la memòria de nens de 39 escoles de Barcelona i Sant Cugat del Vallès durant un any i hem vist que a les zones amb més espais verds hi ha menys contaminació i el desenvolupament cognitiu dels nens és més gran”.

 

El públic assistent, amb cervesa en mà, va participar activament en aquest esdeveniment i va preguntar als tres ponents sobre pol·lució i plantes transgèniques. L’organització va valorar de forma molt positiva l’assistència a tots els bars participants durant els tres dies d’aquesta primera edició. “Ens hem vist gratament sorpresos de la resposta del públic i dels mitjans. Això ens dóna ànims per organitzar una nova edició del festival”, va comentar Eduardo Barriuso, coordinador del bar Planeta Terra i investigador predoctoral a l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC).

 

Un festival internacional

Pint of Science és un festival internacional que se celebra des de l’any 2012. Des de la primera experiència, celebrada a Londres, l’esdeveniment no ha deixat de créixer. Aquest any, s’ha celebrat de forma simultània a Alemanya, Austràlia, Espanya, Estats Units, França, Irlanda, Itàlia i Regne Unit.

 

Més informació: www.pintofscience.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *