Tècnics de la salut i periodistes científics intercanvien eines i recursos per una millor divulgació

Núria Closas (ACCC). Internet ha revolucionat el trànsit de dades i els professionals de la salut, tècnics i comunicòlegs, s’han d’adaptar a la immediatesa sense perdre la qualitat informativa ni la bona capacitat de síntesi. En el taller de visualització de dades celebrat el divendres 15 de maig, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) pretenien donar a conèixer eines i aplicacions a tècnics del Departament de Salut i periodistes científics, per tal de facilitar la tria de dades de salut i fer-les més comprensibles per la ciutadania.

 

Paula Guisado al taller (foto: Eva Domínguez)

 

El taller es va celebrar a l’edifici AQuAS del carrer Roc Boronat de Barcelona en una sala amb gairebé 30 professionals. La periodista multimèdia Eva Domínguez, va encetar el taller fent una classe magistral sobre noves formes narratives digitals i va destacar que la comunicació en el món digital és sobretot “audiovisual, participativa, de dades, immersiva, en primera persona, personalitzada, multiplataforma i transmedia”.

 

Hi va haver un canvi en l’horari programat i després del descans, Anna Garcia Altés de l’Observatori del Sistema de Salut, va fer cinc cèntims de com funciona la plataforma de l’Observatori i tot seguit Paula Guisado, periodista experta en periodisme de dades, va donar eines i recursos per tal d’extreure dades de documents complexos i fer-ne millor difusió i divulgació. Guisado a destacar el canvi de paradigma  de moltes redaccions on és necessari que el professional de gràfics sigui “això, professional i no un col·laborador” i que a més, “ha de treballar de costat amb el programador”.

 

En total van ser cinc hores de formació, de nou del matí a dos-quarts de tres del migdia, on els professionals de la salut van aprendre eines per tal de millorar la seva tasca divulgativa.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *