Beca per als membres de l’ACCC per assistir a la trobada de premis Nobel a Lindau

De l’1 al 5 de juliol

600 joves investigadors de 70 països es donaran cita a la localitat alemanya de Lindau a la 63a trobada amb científics guardonats amb el premi Nobel. Els socis i sòcies de l’ACCC tenen la possibilitat de sol·licitar una de les vuit beques disponibles a través de l’European Association of Science Journalists’ Associations (EUSJA), qui col·labora en l’organització i de la que l’ACCC és membre. En cas de voler assistir-hi i gaudir d’una de les beques, cal escriure a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 20 de març.

 

La trobada d’enguany a Lindau, que tindrà lloc de l’1 al 5 de juliol, estarà centrada en la química. Les persones seleccionades podran assistir a les conferències i debats i demanar entrevistes als científics convidats. L’organització ofereix també quatre nits d’allotjament als periodistes, però no cobreix les despeses del viatge. Els requeriments per poder accedir a una de les beques són: ser membre d’alguna associació membre de l’EUSJA, com ara l’ACCC, i treballar com a periodista en un mitjà de comunicació. Les persones que treballin com a freelancers poden presentar la sol·licitud només si tenen l’encàrrec d’algun mitjà de comunicació. Malauradament, queden exclosos de la convocatòria els periodistes que treballin en gabinets de premsa o relacions públiques d’institucions científiques públiques o privades.

Els premis Nobel de la trobada
Ja han confirmat la seva participació a Lindau els següents científics guardonats amb el premi Nobel: Peter Agre, Werner Arber, Martin Chalfie, Aaron Ciechanover, Paul Crutzen, Robert Curl Jr., Manfred Eigen, Richard Ernst, Gerhard Ertl, Walter Gilbert, Robert Grubbs, Theodor Hänsch, Serge Haroche, Harald zur Hausen, Avram Hershko, Robert Huber, Brian Kobilka, Walter Kohn, Sir Harold W. Kroto, Jean-Marie Lehn, Rudolph Marcus, Hartmut Michel, Mario Molina, K. Alex Müller, Erwin Neher, José Ramos-Horta, Bert Sakmann, Richard Schrock, Osamu Shimomura, Akira Suzuki, Roger Y. Tsien, John Walker, David Wineland, Kurt Wüthrich i Ada Yonath.

Hi ha més informació al web de l’organització.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *