Lliurament dels premis “Il·lustraFuturs” a CosmoCaixa

El concurs d’il·lustrar com serà el món l’any 2100

Raül Toran (ACCC). El passat 21 de març va tenir lloc a CosmoCaixa el lliurament de premis de la primera edició d’Il·lustrafuturs, premi internacional d’il·lustracions sobre grans tendències del futur. Aquest acte va ser organitzat per les entitats responsables del premi: l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa” i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Els guanyadors juntament amb membres de l’organització (foto: R. Toran)

Els tres guanyadors d’aquesta edició han estat Sergio Cases Gorbe (Madrid, Espanya), amb Primer vuelo, Andrés Vidal Alarcón (València, Espanya), amb Un mundo de baja energía y en constante reciclaje i Mikel Acilu Amescua (Vitòria-Gasteiz, Espanya), amb Plano urbano Barcelona 2100.

A més dels guanyadors, va assistir públic general i altres participants de la convocatòria. Van lliurar els premis Lluís Noguera, director de CosmoCaixa, Sonia Garcinuño, responsable d’exposicions, i Miquel Baidal, coordinador d’Il·lustraciència.

Posteriorment, es va realitzar una visita guiada a l’exposició Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur? en què els assistents van poder conèixer amb tot detall les particularitats de la mostra, que ens apropa al futur més proper a través de la prospectiva. La visita va finalitzar amb els comentaris de les obres del premi Il·lustraFuturs per part dels assistents.

Durant tota la jornada els tres premiats van estar realitzant diferents il·lustracions davant el públic que va assistir al taller d’il·lustració Un Futur Imaginat, organitzat per CosmoCaixa per celebrar una inauguració familiar, una activitat d’il·lustració i col·lage dirigides a famílies, de la seva nova exposició.

En el marc del projecte Il·lustraFutur, el proper 11 d’abril tindrà lloc una jornada de networking i formació, amb la col·laboració de l’Escola Joso (centre docent especialitzat en l’ensenyament del còmic i la il·lustració), a CosmoCaixa Barcelona per als seleccionats i guanyadors d’Il·lustraFuturs que ho desitgin.

En el següent enllaç es pot veure un reportatge fotogràfic de l’acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *