Oberta una nova edició d’X(p)rimenta

Un concurs adreçat a alumnes i professors que vulguin fer experiments científics interessants i que els filmin en vídeo

X(p)rimenta, el concurs de vídeos fets a escoles, arriba a una nova edició. Adreçat a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic o tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts) i cada grup escolar pot participar amb diversos vídeos (vegeu les bases per a copsar-ne els detalls).

 

Foto: recercaenaccio.cat

 

Enguany, X(p)rimenta vol prioritzar la qualitat dels vídeos presentats per les escoles, tant pel que fa al contingut dels experiments com, especialment, als aspectes formals de realització dels vídeos.  Per això, s’ecoratja a les escoles a presentar filmacions amb un bon nivell de qualitat d’imatges, de so i d’edició.

 

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, i batxillerat/cicles formatius), així com un premi en metàl·lic a una escola Els premis consisteixen en:

 

–  Professorat: vals per a una estada de cap de setmana a un dels Vilars Rurals (Arnes, Cardona o Sant Hilari Sacalm) del grup SERHS, per a dues persones i un màxim de dos acompanyants menors d’edat.

–  Alumnat: entrades per a visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona (incloent-hi l’accés al planetari 3D del centre)  i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.

–  Escola: S’estableix un premi de 300 euros per adquirir material escolar per a premiar el vídeo més original.

 

A banda d’aquests premis, s’atorgaran un seguit de mencions a d’altres vídeos meritoris. Els alumnes que hagin participat en els vídeos guardonats amb les mencions també rebran entrades per a visitar el Cosmocaixa i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

 

Els vídeos guardonats amb premis i mencions podran seran penjats a Recerca en acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal.

 

Com participar-hi? 

Llegiu-ne les bases, on trobareu els detalls. En síntesi, en primer lloc cal que feu el vídeo i el pengeu a Youtube en format ‘ocult’, i a continuació cal que formalitzeu la inscripció en aquest formulari. El termini és el 15 de maig de 2015.  Per a dubtes i consultes us podeu adreçar a xprimenta@fundaciorecerca.cat.

 

Organitzadors

X(p)rimenta 2015 és una iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb el patrocini dels Vilars Rurals (Grup SERHS) i amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de l’Obra Social ‘la Caixa’, de l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el Museu  de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Escola Valenciana i Physics.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *