Taula rodona: “Es pot reduir la contaminació de l’aire a Barcelona?”

El proper 28 d’octubre l’ACCC organitza un debat sobre la contaminació atmosfèrica

Es pot reduir la contaminació de l’aire a Barcelona? Aquesta pregunta serà el fil conductor del debat que organitza l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) el proper 28 d’octubre -a les 19 hores– al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, Barcelona). Una cita d’entrada lliure per a aquells interessats en assistir prèvia inscripció, abans del 27 d’octubre, escrivint a comunicacio@accc.cat.

Aquesta trobada comptarà amb les intervencions d’Assumpta Farran, directora de qualitat ambiental de la Generalitat; Xavier Querol, investigador de l’Institut de Diagnòstics Ambientals i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC); Ricard Alsina, director d’intervenció, innovació i qualitat mediambiental d’hàbitat urbà de l’Ajuntament de Barcelona, i José Manuel Jurado, responsable de sostenibilitat a la Secretaria de Política Territorial i del Barcelonès de CCOO. Moderarà la taula rodona Antonio Cerrillo, periodista de medi ambient del diari La Vanguardia.

Fa més de 12 anys que a Barcelona s’incompleixen els límits de contaminació de l’aire marcats per la UE. L’evidència científica mostra clarament que aquests nivells incrementen significativament la probabilitat de patir malalties respiratòries i cardiovasculars. Amb aquests punts de partida, el debat vol posar sobre la taula diferents solucions que s’han proposat per reduir la contaminació de manera efectiva. Especialment s’analitzaran els plans per a la millora de la qualitat de l’aire, que inclouen mesures com la de reduir el cost del transport públic quan se superin els índexs de contaminació permesos.

Aquest debat és continuació del que ja va impulsar al desembre de 2013 l’ACCC conjuntament amb la Fundació Ciència en Societat i la Secció Biologia i Societat, de la Societat Catalana de Biologia de l’Institut d’Estudis Catalans. La crònica de la trobada es pot llegir aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *