Bates blanques sense gossos guardians?

Periodisme de ciència en temps de crisi

En una societat democràtica, la ciència, com qualsevol altre àmbit, precisa de la presència de periodistes que expliquin les seves dinàmiques, investiguin els seus conflictes, relatin les seves històries: “gossos guardians” que apliquin el seu esperit crític al treball de les “bates blanques”. Però la crisi ha copejat de manera especialment dura el periodisme de ciència. Fabián Nevado, assessor laboral del Sindicat de Periodistes de Catalunya, que ha participat en les negociacions en una gran quantitat de mitjans de comunicació de Catalunya, retratarà com ha quedat la presència de professionals especialitzats en les redaccions després de l’allau d’acomiadaments i retallades. Daniel Mediavilla, del diari digital Materia, i Mónica Ferrado, responsable de la secció de ciència del diari ARA, parlaran del seu balanç de la situació i de les perspectives de futur el vinent 29 de setembre a l’Ateneu Barcelonès (C/Canuda 6, Barcelona).

 

Dia: Dilluns, 29 de setembre, a les 19.30.
Lloc: Ateneu Barcelonès. Sala Oriol Bohigas.
Ponents: Fabián Nevado (SPC), Daniel Mediavilla (diari digital Materia) i Mònica Ferrado (secció de Ciència del diari ARA).
Co-organitzadors: Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) i Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *