Els tres grups guardonats del concurs “X(p)rimenta 2014” van recollir el premi al millor vídeo científic

En aquesta quarta edició del concurs es van presentar 180 projectes

Lidia Montes (ACCC). El passat 26 de juny es va celebrar l’acte de lliurament de premis del concurs X(p)rimenta 2014 en què els tres millors vídeos científics fets a escoles van ser guardonats, escollits entre més de 180 projectes presentats. Al voltant de cent persones, comptant alumnes, professors i pares, es van donar cita a les 11 del matí a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en la que ja és la quarta edició d’aquest concurs audiovisual organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i patrocinat pel Grup SERHS.

 

Els guanyadors de l’edició d’enguany (foto: Lidia Montes)

 

L’esdeveniment va estar presidit per Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, Enric Claverol, director general de l’FCRi, Jordi Mazón, representant del Grup SERHS, i David Pino, representant de l’EETAC de la UPC. Tots els ponents van destacar en la seva intervenció la importància d’apostar per l’educació i per la ciència. En aquesta línia, Cristina Ribas va preguntar a la sala quants dels estudiants presents volien ser científics i recolzant-se en això va ressaltar la necessitat de posar en valor la ciència.

 

Seguidament es va procedir al lliurament dels premis concedits a Què són a els núvols?, de l’Escola dels Estanys en la categoria de Primària, El principi de Pascal, de l’Institut Ausiàs March de Barcelona en la categoria de Secundària, i en la categoria de Batxillerat es va premiar Separant mescles, del Centre d’Estudis Roca de Barcelona. Així doncs, els autors de cada peça audiovisual van saludar als ponents i van rebre el seu premi, no sense abans haver visionat cadascun dels vídeos guardonats.

 

A continuació es va concedir el premi al centre que va promoure la màxima participació dels seus alumnes, per al Centre de Recursos Pedagògics de la Garrotxa, i al centre que va presentar els vídeos més originals, concedit a l’Institut Manel Sales i Ferrer d’Ulldecona. En ambdós casos van rebre 200 euros per a material escolar, gentilesa de l’ACCC. Es van atorgar també les mencions especials en cada categoria, encara que no tots els guardonats van poder ser presents a l’esdeveniment. Els vídeos es poden visionar a Recerca en Acció, el portal de divulgació científica de l’FCRi.

 

Els premis, concedits pel director general de l’FCRi i la presidenta de l’ACCC, van consistir en entrades per al Cosmocaixa de Barcelona i per al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (mNACTEC) per als alumnes i estades per als professors en una de les viles rurals que té el Grup SERHS a Sant Hilari, Arnes o Cardona.Un cop finalitzat el lliurament, els assistents van formar part d’una dinàmica activitat científica guiada per Victor Grau, que forma part del Departament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la UVic. En ella, es van explicar diversos principis científics gràcies també a la participació dels joves que es trobaven a la sala, que van aportar els seus coneixements per explicar els experiments que s’hi van realitzar. X(p)rimenta 2014 ha comptat amb el suport del Departament d’Ensenyament i del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Cosmocaixa Barcelona, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC-UPC) i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *