Participa en la visita guiada a l’espai Top Ciència

Aquest espai acull dos projectes científics en col·laboració amb centres de recerca de primer nivell

L’ACCC i el Museu CosmoCaixa organitzen una visita guiada al nou espai Top Ciència de l’esmentat museu científic barceloní (carrer d’ Isaac Newton, 26, de Barcelona) el proper dimecres 11 de juny a les 18.30. Amb una durada d’aproximadament una hora i mitja, la visita a aquest nou espai mostrarà dos projectes científics desenvolupats per centres de recerca de primer nivell.

Foto: obrasocial.lacaixa.es

 

L’exposició acull, d’una banda, en col·laboració amb l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), els principis de la quàntica i la relació que tenen amb la seguretat informàtica; i d’altra banda i gràcies a l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa), s’articula l’exposició Quan tindrem la vacuna contra la SIDA?, que gira al voltant de determinar en quin moment es troba la recerca d’una de les vacunes més desitjades.

 

Atès que el nombre de places per formar part d’aquesta visita guiada és limitat, aquells que desitgin participar-hi hauran d’enviar un correu a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 15 de maig. Per això és imprescindible ser soci de l’ACCC o formar part del Grup d’emprenedoria de l’ACCC.

 

«Top Ciència»

Top Ciència és un espai permanent adscrit al Museu CosmoCaixa en què els continguts varien periòdicament, i en el cas dels grans projectes de recerca es renoven cada sis mesos. El contingut d’aquests projectes es presenta des d’un punt de vista històric i també actual, a més, permeten participar mitjançant una simulació interactiva en els processos que es duen a terme als laboratoris. No obstant això, les exposicions compten també amb una secció més participativa, ja que el visitant pot formar part del debat sobre els aspectes més controvertits de la investigació. Per fer el procés de recerca i divulgació més participatiu, el resultat es farà arribar als científics.

 

El projecte Top Ciència és una iniciativa del programa de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, la finalitat del qual és fomentar la participació informada de la societat en l’àmbit de la recerca i la innovació per aconseguir potenciar la relació entre el procés i els resultats de la recerca i la innovació amb els valors, les necessitats i les expectatives de la ciutadania europea.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *