Borses per a periodistes per a assistir a Lindau

Trobada anual amb premis Nobel

Un any més, els organitzadors de les reunions de Lindau amb científics guardonats amb el premi Nobel col·laboren amb l’European Association of Science Editors (EUSJA) i ofereixen algunes beques per a periodistes membres de les associacions que pertanyen a l’associació europea, com ara l’ACCC.

 

Del 28 de juny al 4 de juliol de 2014 se celebrarà la 64a trobada de Lindau, que enguany està dedicada al premi Nobel de fisiologia o medicina. Hi participaran més de 30 científics guardonats amb el premi i uns 600 estudiants de gairebé 80 països. Entre els reconeguts amb el Nobel, han confirmat la seva participació Peter Agre, Werner Arber, Françoise Barré-Sinoussi, Bruce Beutler, J. Michael Bishop, Elizabeth Blackburn, Aaron Ciechanover, Steven Chu, Johann Deisenhofer, Sir Martin J. Evans, Edmond Fischer, Walter Gilbert, Harald zur Hausen, Jules Hoffmann, Robert Huber, Sir R. Timothy Hunt, Brian Kobilka, Jean-Marie Lehn, Hartmut Michel, Ferid Murad, Erwin Neher, Richard Roberts, Bert Sakmann, Randy Schekman, Hamilton Smith, Oliver Smithies, Thomas Steitz, Roger Y. Tsien, John Walker, Arieh Warshel, Torsten Wiesel, Kurt Wüthrich, Ada Yonath i Rolf Martin Zinkernagel.

 

L’EUSJA disposa d’un nombre de beques encara no fixat, però possiblement superior al de l’any passat (es van oferir 8 beques) per a periodistes socis de les entitats membres de l’associació europea, a través de les quals cal fer la sol·licitud. Les persones seleccionades podran assistir a les conferències i debats i demanar entrevistes als científics convidats. L’organització ofereix també 4 nits d’allotjament als periodistes, però no paga el viatge (si algú desitja estar-s’hi més de 4 nits, es podrà fer la reserva, però la despesa anirà a càrrec del periodista).

Requisits per sol·licitar una beca per a Lindau
Ser sòci/sòcia d’alguna associació membre de l’EUSJA i treballar com a periodista en un mitjà de comunicació o com a periodista freelance, són els dos requisits per poder optar a una beca.

Si reuniu els requisits i teniu interès a assistir a Lindau, envieu la vostra sol·licitud a secretaria-tecnica@accc.cat amb còpia a mpiqueras@microbios.org abans del 14 d’abril.

El correu ha d’indicar -en anglès allà on escaigui- els nom i cognoms, l’adreça electrònica, el telèfon de contacte, un breu CV (unes poques línies) i quin és el mitjà de comunicació en el qual treballeu -si sou freelancers indiqueu en quin mitjà difondríeu la informació o articles(s) que prepararíeu sobre la trobada de Lindau en cas que la sol·licitud fos acceptada-. Inclogueu un breu text explicatiu de l’interès periodístic que us mou a anar a Lindau.

 

L’EUSJA transmetrà als organitzadors les sol·licituds rebudes i seran els organitzadors de la trobada de Lindau els qui, un cop n’hagin fet la selecció, informaran directament a totes les persones sol·licitants si els ha estat concedida o no la beca.

Més informació sobre la trobada, en el web de l’organització.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *