Oberta una nova edició d'”X(p)rimenta”

El concurs de vídeos científics fets a escoles

Un any més, X(p)rimenta cerca alumnes i professors que vulguin fer experiments científics interessants i que els filmin en vídeo. Els millors s’incorporaran al portal Recerca en Acció i rebran un premi. X(p)rimenta 2014 és una iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i enguany compta per segon cop amb el patrocini dels Vilars Rurals, del Grup SERHS. El termini per participar-hi és el 30 d’abril.

 

Foto: www.recercaenaccio.cat

 

X(p)rimenta s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). Cada escola, i cada grup escolar, pot participar amb diversos vídeos. Vegeu-ne les bases per a copsar-ne els detalls.

 

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, i batxillerat/cicles formatius). Els premis consisteixen en:

 

–  Professorat: vals per a una estada de cap de setmana a un dels Vilars Rurals (Arnes, Cardona o Sant Hilari Sacalm) per a dues persones i un màxim de dos acompanyants menors d’edat.

–  Alumnat: entrades per a visitar el centre CosmoCaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.

–  Escola: S’estableixen dos premis en metàl·lic de 200 euros cadascun per adquirir material escolar per a l’escola que hagi promogut la màxima participació dels seus alumnes de diverses etapes educatives i per a l’escola que hagi presentat el vídeo més original.

 

A banda d’aquests premis, s’atorgaran un seguit de Mencions a d’altres vídeos meritoris.

 

Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal.

 

Com participar-hi? 

1. Llegiu-ne les bases.

2. Empleneu aquest formulari d’inscripció i envieu-lo abans del dia 30 d’abril del 2014. Veureu que en el mateix formulari hi ha un botó per poder enviar directament el formulari ja emplenat.

3. Cal que entregueu el vídeo abans del dia 30 d’abril de 2014, tal i com s’explica a les bases.

 

Organitzadors

X(p)rimenta 2014 és una iniciativa organitzada per l’ACCC i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb el patrocini dels Vilars Rurals (Grup SERHS) i amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa”, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya, el  Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i Physics.

 

Visiteu el projecte X(p)rimenta la ciència més jove per veure els vídeos distingits la passada convocatòria.

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *