Ciència entre canyes

Membres de l’ACCC participen en el primer Beer for Science Forum a Barcelona

Xavi Joya (ACCC). El passat dijous 15 de desembre es va convocar a Barcelona el primer Beer for Science Forum. L’acte va tenir lloc al Bar Dostrece del barri del Raval i van assistir-hi aproximadament 30 persones. La trobada va néixer fa aproximadament un any durant el congrés Media for Science Forum que es va celebrar a Madrid. En aquest congrés es va debatre sobre les perspectives de futur de la comunicació científica espanyola i, habitualment, finalitza amb alguns dels assistents intercanviant impressions al voltant de la barra d’un bar.

Per això, avançant-se a aquest fet, Óscar Menéndez (@omenendez), Javier Armentia (@javierarmentia) i Pampa G. Molina (@pampanilla) entre d’altres, van organitzar formalment el primer Beer for Science Forum. L’èxit de la primera convocatòria va ser el causant que se’n celebressin d’altres i, des de llavors, ja s’han dut a terme un bon grapat de còctels científics arreu de tot el país.

 

La intenció d’aquesta iniciativa és reunir a periodistes, divulgadors i científics al voltant d’una barra i aprofitar per donar-se a conèixer, conversar sobre les últimes notícies científiques aparegudes a la premsa o fins i tot fer petar la xerrada sobre qualsevol altre tema.

 

La immediatesa i l’abast de Twitter va servir per a convocar els participants. Sota el hashtag #bfsb, la comunitat catalana de divulgadors, blocaires, periodistes o científics es va congregar de forma informal per parlar de ciència.

 

Una vegada més, l’èxit de convocatòria de l’acte va servir per a proposar el Beer for Science Forum com una activitat fixa en el calendari per a què els comunicadors puguin trobar-se i parlar de ciència.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *