Projecció del documental: “La força de Babel”

El 15 de juliol a les 19.30 a l’Ateneu Barcelonès

T’imagines una llar on es parlen cinc idiomes? En el proper acte del cicle El laboratori de Babel es podrà veure el documental La força de Babel, que tracta d’una família que viu a Brussel·les i parla cinc idiomes. El dilluns 15 de juliol, a les 19.30, a l’Ateneu Barcelonès, Joan Úbeda, director de Media 3.14 i autor del documental, analitzarà els beneficis del multilingüisme. Entrada gratuïta per a tothom.

 

Trailer del documental

 

Ha arribat el moment de capgirar el mite del multilingüisme com una maledicció bíblica. La diversitat lingüística és bona per al cervell, per als negocis i per gaudir de la vida. Així ho demostra el documental La força de Babel, que parteix de l’experiència d’una família de Brussel·les que parla cinc idiomes (català, castellà, flamenc, francès i anglès) per explorar els avantatges i els beneficis del multilingüisme, des del punt de vista de neurocientífics, economistes, informàtics i d’altres experts.

 

El multilingüisme exercita el cervell: investigacions neurològiques a Barcelona i al Canadà han demostrat que fins als quatre mesos els nadons poden distingir dues llengües, una habilitat que perden als vuit mesos si el seu entorn no és bilingüe. Fins i tot s’ha arribat a suggerir que les persones bilingües poden afrontar millor malalties com l’Alzheimer, ja que s’alenteix el procés de deteriorament cerebral. La diversitat lingüística és també una estratègia òptima per als negocis perquè incrementa les vendes.

 

Un acte que pretén explorar les maneres en que la diversitat lingüística suposa un avantatge pel creixement personal, social i econòmic dels individus. Organitzat per l’Ateneu Barcelonès en col·laboració amb l’ACCC, sota la coordinació de Michele Catanzaro.

 

Al següent enllaç podeu llegir la crònica i veure el reportatge en vídeo de la passada conferència del cicle: Com s’anomena un color? Cultura i fisiologia en les categories lingüístiques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *