Conferència: “Natalitat, família i envelliment: què en sabem?”, a l’Ateneu Barcelonès

L’ACCC coorganitza la xerrada d’Anna Cabré dins del cicle “Curs d’autodefensa matemàtica”

(ateneubcn.org). El dimecres 11 de maig a les 19.30 l’ACCC coorganitza a l’Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6) la conferència “Natalitat, família i envelliment: què en sabem?”, a càrrec d’Anna Cabré, directora del Centre d’Estudis Demogràfics i catedràtica de Geografia Humana de la UAB.

Anna Cabré, directora del Centre d’Estudis Demogràfics i catedràtica de Geografia Humana de la UAB (Foto: ateneu.org)

 

“La gent no fa fills”, “La família ja no és la d’abans”, “Som una societat de vells”: frases com aquestes apareixen sovint en les converses i els discursos oficials. També serveixen per justificar accions polítiques. Però, què en sabem en realitat? Una mirada atenta a la demografia ens pot ajudar a trencar tòpics i a proposar actuar amb més coneixement. L’acte forma part del cicle “Curs d’autodefensa matemàtica”.

 

“Curs d’autodefensa matemàtica”

 

Estadístiques, gràfiques, percentatges… els nombres abunden a la premsa, als discursos dels polítics, a l’administració, etc. La societat de la informació ha incrementat encara més aquesta tendència: cada dia es generen enormes bases de dades amb el rastre electrònic de la nostra navegació a internet, les nostres compres, les nostres trucades. És l’època de la gran explosió de les dades: el “Big Data”.

 

Per orientar-nos en la selva dels nombres i les estadístiques, necessitem un “curs d’autodefensa” que ens proporcioni exemples i pautes sobre les moltes oportunitats i els molts abusos que deriven de la presència dels nombres al nostre entorn. Aquest cicle explora les aplicacions de les matemàtiques (l’estadística, la demografia, els sondejos, les enquestes, el processat i la visualització de dades…) als problemes socials.

 

 

Informació d’interès:

  • Dimecres 11 de maig a les 19.30.
  • Ateneu Barcelonès. Carrer Canuda, 6. Barcelona. Mapa.
  • Telèfon: 933436121
  • Correu electrònic: info[at]ateneubcn.org
  • Acte gratuït.

 

      Deixa un comentari

      L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *