Nit de ciència en ple Raval

L’ACCC va organitzar una nova edició de Beer for Science

A. Mauricio i R. Permuy (ACCC). Cervesa i ciència, aquesta és la recepta que, un cop més, va proposar l’Associació Catalana de Comunicació Científica amb Beer for Science Barcelona, que va congregar més de 30 assistents entre científics, divulgadors, estudiants i persones interessades pel món de la ciència el passat 3 de juliol al bar Raval, situat al cor del barri homònim.

 

Fotografia de la trobada (foto: ACCC)

 

La reunió, al cap i a la fi una xerrada distesa entre professionals del mateix ram, permet «posar cara a les persones amb les que un comparteix interessos», assenyala Octavi Planells, redactor del programa de TVE Redes, i responsable del blogBuscaciència, que recopila els esdeveniments científics a Catalunya. Planells destaca el paper de les xarxes socials a l’hora de fomentar aquestes activitats.

Aquestes trobades serveixen, doncs, per «establir sinergies i generar nous contactes», com apunta Daniel García, un dels estudiants del Màster en Comunicació Científica, Ambiental i Mèdica de la Universitat Pompeu Fabra presents a l’acte, o desenvolupar projectes comuns, com indiquen Xavier Iglesias i Joan Cadefau, docents i investigadors a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), explicant que arran d’un dels anteriors Beer for Science, van poder llançar una proposta comuna a l’INEFC juntament amb un altre investigador amb el qual no havien col·laborat prèviament.

 

Per la seva banda, Jesús Méndez i Miquel Tuson, uns dels fundadors del portal dixitciencia.com i investigadors en l’àmbit de l’epigenètica i la biotecnologia respectivament, destaquen la possibilitat de mantenir el contacte amb altres divulgadors científics.

 

A la cita va acudir també Sergi Albert, estudiant de Biologia, qui va convidar els presents per mitjà de Magmarecerca, associació en la qual participa i que desenvolupa un treball de divulgació de les activitats científiques entre estudiants d’ESO i Batxillerat, a la XV Exporecerca Jove, una mostra de treballs de recerca duts a terme per científics joves, que se celebrarà l’abril del proper any.

 

De la junta de l’ACCC, va acudir al Beer for Science el seu vicepresident, Raül Toran, qui va assenyalar que aquest format «va néixer a Madrid i l’ACCC dóna suport a aquesta activitat a Barcelona des de l’inici. És una forma amena de trobar altres científics, periodistes i comunicadors científics, i socis i no socis de l’ACCC, així com de fer networking».

 

A més de tres hores del començament de l’acte, encara es mantenia el gruix dels assistents, que van acabar per emplaçar per a la següent edició -encara sense data- almenys, per prendre una cervesa i parlar una mica de ciència.Beer for science Barcelona també va comptar amb el hashtag a Twitter #bfsbcn on seguir les piulades dels assistents i d’altres persones interessades. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *