Pablo Martínez i Hassel Falles, guanyadors d’InnovaData

Un membre de l’ACCC ha participat en un projecte de periodisme de dades aplicat al periodisme científic

(Font: www.centrodeinnovacionbbva.com). InnovaData, el challenge internacional de periodisme de dades de BBVA, ja ha seleccionat els seus primers guanyadors en les seves dues categories Visualización i Contenidos. Pablo Martínez i Hassel Falles han estat els vencedors del premi de 3.000 euros cadascú.

 

En la categoria de Visualización, Pablo Martínez, arquitecte de Barcelona, al costat de Mar Santamaria Varas i Jordi Bari Corberó han guanyat amb el seu projecte atNight, en què aprofita les noves tecnologies de la informació i Big Data per a un disseny alhora eficient i col·laboratiu de les nostres ciutats.

 

En segon lloc en aquesta categoria, amb un premi de 2.000 euros, ha guanyat el projecte de Xavi Giménez: Flujos de emigración en España en la actualidad, mentre que el tercer premi ha estat declarat desert i els 1.000 euros s’invertiran en un projecte de foment del periodisme de dades.

 

En la categoria de Contenidos el vencedor ha estat Hassel Falles, periodista de San José (Costa Rica), pel seu treball sobre el Manejo de residuos sólidos en Costa Rica. Es tracta d’un reportatge multimèdia realitzat a partir de la creació i anàlisi de bases de dades. Va incloure la producció d’una aplicació interactiva per visualitzar les dades, una infografia i dos vídeos sobre troballes que els números van permetre descobrir.

 

En segon lloc, amb 2.000 euros, ha estat premiat el projecte Fuga2 d’Elisa Vives, periodista de Barcelona, ​​mentre que en tercer lloc ha quedat el projecte La temporalidad laboral y sus perjuicios de Kiko Llaneras, professor universitari de Girona. Juntament amb Vives, han participat en aquest projecte Michele Catanzaro, soci de l’ACCC i membre de la seva Junta, i Francisco José Moya.

 

Per a més informació, es pot fer clic aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *