Assessors científics de parlaments europeus aborden a la cambra els reptes de la medicina personalitzada

Assessors científics de parlaments europeus aborden al Parlament de Catalunya els reptes de la medicina personalitzada

Assessors en matèria científica i tecnològica de parlaments d’arreu d’Europa es reuniran al Parlament els dies 22 i 23 d’octubre en la trobada anual de la xarxa European Parliamentary Technology Assessment (EPTA), que enguany organitza el Consell Assessor sobre Ciència i Tecnologia (Capcit) de la cambra perquè exerceix la presidència de l’entitat. Dilluns, dia 22, es reunirà el consell, que entre altres punts ha d’aprovar el relleu de la presidència, que el 2013 assumirà Finlàndia, i dimarts, dia 23, a les 9.30, es farà la conferència anual, dedicada a la medicina personalitzada.

 

L’EPTA agrupa les oficines i els organismes d’assessorament científic i tecnològic del Parlament Europeu i de les cambres, a més de la catalana, de Dinamarca, Finlàndia, Flandes, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Holanda, Noruega, Suècia, Suïssa i el Regne Unit. També en són membres associats el Consell d’Europa i les oficines del parlaments d’Àustria, Polònia i els Estats Units, i a més manté  contactes amb la Xina, el Japó i Xile.

 

El Parlament de Catalunya, amb el Capcit, creat el 2008, és l’únic de l’estat espanyol que disposa d’un organisme d’aquestes característiques, i amb la de Flandes són les dues úniques cambres no estatals que forment part de la xarxa.

 

La cambra presideix l’EPTA des de l’1 de gener, i, després que en la reunió de dilluns s’aprovi aquest punt, l’any que ve passarà el relleu a la de Finlàndia.

 

Jornada de debat sobre la medicina personalitzada

Dimarts, la presidenta, Núria de Gispert, que presideix el Capcit, inaugurarà, a dos quarts de deu del matí, la conferència que el Parlament ha organitzat, en el marc de la presidència de l’EPTA i amb la col·laboració del departament de salut i la direcció general de recerca, sobre els reptes en el camí cap a la medicina personalitzada. En l’acte inaugural també hi intervindran el secretari d’universitats i recerca, Antoni Castellà, i la responsable de recerca i innovació del departament de salut, Marta Aymerich.

 

Les necessitats i els reptes de la medicina personalitzada, els límits del pronòstic, les contribucions genètiques i socioculturals al risc de malaltia, la bioètica i les responsabilitats socials, i la sostenibilitat de la medicina personalitzada i les seves conseqüències mundials són algunes de les qüestions que s’abordaran en diverses sessions.

 

Montserrat Vendrell, directora general de Biocat i presidenta del Consell Europeu de Bioregions; Josep Maria Borràs, director científic de l’Institut Català d’Oncologia; Manel Esteller, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge; Jordi Camí, director general de la Fundació Pasqual Maragall i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona; Joan Rodés, de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer; Manolis Kogevinas, del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental; Ingrid Geesink, del Rathenau Insituut; Oriol Solà-Morales, director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, i Anna García-Altés, responsable de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya, són alguns del ponents que participaran en les sessions.

 

La conferència anual de l’EPTA, dimarts a partir de les 9.30 hores, és oberta als mitjans de comunicació (el programa es pot consultar al següent enllaç).

 

La reunió del consell de l’EPTA, dilluns, és a porta tancada, però els mitjans en podran enregistrar imatges a l’inici, a les 14.15 hores.

 

Els mitjans interessants en fer la cobertura informativa de la trobada, han de posar-se en contacte amb el departament de premsa del Parlament, al telèfon 93.304.66.10, o al correu premsa@parlament. cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *