Francisco Algaba és un dels vuit finalistes de FameLab 2019

  • El soci de l’ACCC i president de l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona es troba entre els vuit finalistes d’aquest concurs de monòlegs científics, que competiran el 14 de maig a Madrid
  • El guanyador representarà a Espanya en la final internacional a Cheltelham (Regne Unit)

Sevilla va acollir la semifinal de la setena edició de FameLab, el certamen internacional de monòlegs científics que organitzen al nostre país la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el British Council amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

 

La periodista de Canal Sud, Susana Escudero, el paleontòleg i youtuber científic, Francesc Gascó @El_Pakozoico, i la investigadora del CSIC, Elena Gómez, van seleccionar a vuit finalistes tenint en compte el carisma, el contingut i la claredat del monòleg.

La gala es va celebrar al centre cultural CaixaForum i va ser presentada per l’astrofísic Manuel González, qui també va ser concursant de FameLab Espanya l’any 2015 i des de llavors es dedica a la divulgació científica.

Els vuit finalistes que van aconseguir classificar-se competiran a la final que se celebrarà el proper 14 de maig a Madrid. El guanyador de FameLab Espanya 2019 representarà al nostre país en la competició internacional que se celebrarà al juny durant el festival de ciència de Cheltenham (Regne Unit).

 

Entre els vuit finalistes es troba Francisco Algaba, soci de l’ACCC i president de l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona. Va estudiar Bioquímica a la Universitat de Múrcia i té un Màster en Biomedicina per la Universitat d’Alacant. En l’actualitat estudia el doctorat a la Universitat Rovira i Virgili i desenvolupa la seva tesi a l’Hospital Joan XXIII, on investiga les alteracions metabòliques associades amb la diabetis gestacional. En el seu monòleg “Todo sobre mi (célula) madre” explica com una mala alimentació pot alterar les funcions de les cèl·lules mare del nostre cos.

 

Finalistes FameLab Espanya 2019

Francisco Algaba Chueca – Universitat Rovira i Virgili

Marina Alonso Solano – Universidad de Salamanca

María de la Luz Cádiz Gurrea – Universidad de Granada

Iñaki Echeverría Huarte – Universidad de Navarra

Kevin Fernández-Cosials – Universidad Politécnica de Madrid

Andrea Muras Mora – Universidade de Santiago de Compostela

Mariola Penadés Fons – Fundación para el Fomento de la Investigación Sanitaria y Biomédica de la Comunitat Valenciana (FISABIO)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *