L’ACCC barreja art i ciència

«Il·lustraciència», nova exposició impulsada per l’associació

Rubén Permuy (ACCC). Tot i que no tingui cap tipus de rigor científic la següent afirmació, podríem indicar que potser hi hagi tantes disciplines científiques com formes de divulgar-les. Almenys aquesta idea l’alimenta l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), que ha inaugurat una nova exposició amb la que continuar posant el seu granet de sorra per apropar la ciència no només a aquells que s’hi dediquen, sinó també als que els passa més desapercebuda.

 

Després de les petjades de «16 científiques catalanes» i «Això que investigues, per a què serveix?», l’ACCC realitza una nova incursió en el món de les exposicions amb «Il·lustraciència». Encara que aquesta nova mostra manté la línia marcada per l’entitat d’aprofitar aquesta forma de divulgació per apropar la ciència a la societat a través dels espais que faciliten institucions, universitats, biblioteques, centres cívics, etc., que acullen les exposicions, la nova iniciativa de l’ACCC té un aspecte diferent. Mentre que en les dues mostres precedents les científiques i els científics eren protagonistes, l’associació ha obert la porta en aquesta ocasió als artistes perquè il·lustrin la ciència.

 

I com s’il·lustra la ciència? Aquesta és una pregunta amb potser massa respostes. L’associació ha creat una exposició de temàtica completament oberta en la qual els seus quaranta participants han pogut escollir el concepte científic que han preferit per ser presents a «Il·lustraciència». És més: no hi ha hagut cap indicació per part de l’organització sobre la tècnica a utilitzar per realitzar la il·lustració. «Els artistes ni tan sols han hagut d’enviar l’obra física», va destacar Miquel Baidal, un dels comissaris de l’exposició, durant la seva inauguració el 3 de setembre. Baidal va mostrar la seva satisfacció no només pel nivell tècnic dels participants sinó per la seva procedència internacional. «Hi ha obres d’Amèrica i d’altres països d’Europa», va incidir.

 

Del bloc a la biblioteca

La Biblioteca Sagrada Família acull de nou una exposició de divulgació científica de la mà de l’ACCC, que ha comptat amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, tal com va destacar Raül Toran, vicepresident de l’associació, el dia de l’obertura al públic.

 

«Il·lustraciència» veu la llum en forma d’exposició després d’haver organitzat un concurs previ a través d’un bloc, que «ha superat les 40.000 visites des del començament d’any», segons va confirmar Toran. El vicepresident de l’ACCC espera «poder realitzar una segona edició gràcies al suport de la Generalitat o d’algun altre tipus».

 

La nova exposició de l’ACCC es pot visitar a la biblioteca barcelonina fins al 26 de setembre.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *