S’inaugura l’exposició FOTCIENCIA8 a Barcelona organitzada per la FECYT i el CSIC

El proper divendres, 11 de febrer, se celebra el lliurament de premis de l’últim Certamen Nacional de Fotografia Científica FOTCIENCIA, convocat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). L’acte tindrà lloc a Barcelona, a la Residència d’Investigadors (C/ Hospital, 64 – Barcelona) a les 18’30h. Coincidint amb l’acte, s’inaugurarà l’exposició FOTCIENCIA8 que recull 50 imatges de les més de 400 participants d’aquest any, seleccionades per la seva especial qualitat científica i artística. La mostra es podrà visitar fins al 20 de febrer.

 

Després, aquesta exposició itinerant es podrà visitar en altres ciutats (fins ara s’ha confirmat Sevilla, València, Brunete -Madrid-, Peñaranda de Bracamonte -Salamanca-, Pamplona i Vitòria). L’exposició corresponent a l’anterior edició va visitar 19 ciutats espanyoles i 8 estrangeres (Moscou, Nova Delhi, Belgrad, Alger, Cracòvia, Belohorizonte, Porto Alegre i Recife).

El concurs Fotciencia, que ja està en la seva vuitena edició, té per objectiu apropar la ciència als ciutadans mitjançant una visió artística i estètica suggerida a través d’imatges científiques i un comentari escrit del fet científic que il·lustren.
 
En el certamen s’atorguen set premis, un primer premi per cada categoria (General, Micro i Premi Extraordinari Biodiversitat) i tres accèssits, a més d’una nova categoria que s’introdueix aquest any per primera vegada, Repte, en què es demana als concursants plasmar en una imatge el que suggereix una frase. En aquesta ocasió, les paraules que es llançaven com a repte als concursants eren les escrites per Ramón i Cajal en el seu llibre Los tónicos de la voluntad: “Tota obra gran, tant en art com en ciència, és el resultat d’una gran passió posada al servei d’una gran idea”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *