Obertes les inscripcions per al Campus Gutenberg

L’esdeveniment, que citarà a comunicadors científics a la UPF al setembre, ja té publicat el seu programa d’activitats

L’organització del Campus Gutenberg de comunicació i cultura científica ha publicat el programa de la cita que tindrà lloc el 17 i 18 de setembre al Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. A més, ja és possible realitzar la inscripció a les activitats de l’esdeveniment.

 

El Campus Gutenberg és un punt de trobada dels professionals de la comunicació i divulgació científiques. L’esdeveniment arriba a la segona edició amb la intenció de consolidar-se com una plataforma per a donar a conèixer les activitats que es desenvolupen en aquest sector a les noves generacions de professionals i a l’ample públic interessat per la divulgació científica.

 

Els microdiàlegs coordinats per l’ACCC

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) repeteix la cita de l’any passat tornant a coordinar una sèrie de microdiàlegs. Aquesta acció consisteix en un conjunt de petits tallers amb experts en diferents aspectes relacionats amb la comunicació científica d’una mitja hora de durada. A cada microdiàleg poden participar fins a 50 persones de públic. L’exposició del ponent finalitza a un petit debat amb els assistents.

 

Els microdiàlegs tindran lloc de forma simultània el 17 de setembre, de 12.15 a 13.00, sobre les següents temàtiques: “Animaciones 3D al servicio de la ciencia”, amb Carlos Llusà, director creatiu de Formas Naturales; “Art i ciència per a la innovació” (Projecte europeu KiiCS), amb Anna Calderer, coordinadora KIICS EU Project; “Emigración virtual o cómo publicar en medios extranjeros”, amb Gonzalo Casino, periodista científic; “Xarxes Socials? Sí. Però no sense estratègia!”, amb Margarida Mas Sardà, directora de Galènia Comunicació Mèdica i consultora en comunicació del sector salut; “La ciència d’aquí vista des d’allà”, amb Sílvia Bravo, cap de comunicació i difusió científica de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i Laia Cendrós, responsable de premsa del Centre de Regulació Genòmica (CRG); “Consejos para financiar mi proyecto de divulgación científica”, amb Gonzalo Remiro, del departament de Cultura Científica i de la Innovació de la FECYT; “Museología en la intersección entre ciencia y arte”, amb Guillermo Fernández, consultor de projectes museístics i coordinador de  museologia científica al Màster de Comunicació científica, mèdica i  medioambiental de l’IDEC-UPF; “Divulgació científica i blocs, una bona idea?”, amb Eva Pastor, responsable de cultura i comunicació del Jardí Botànic de la Universitat de València (UV); “Noves relacions entre professionals de la salut i usuaris a través de les xarxes socials”, amb Míriam Cañas, responsable d’edició i social Media a Forumclínic; “Tenen èxit els projectes d’emprenedoria en comunicació científica?”, amb Hèctor Ruiz, biòleg, empresari i director de DigitalText y de la revista Eureka i “¿Cómo crear un blog de éxito sobre nuevas tecnologías? Casos prácticos”, amb Julia Rodríguez, periodista i responsable del bloc “El Código Gutenberg”. 

 

L’idioma del títol de cada microdiàleg indica la llengua en la que es conduirà.

 

Hi ha més informació sobre el Campus al web de l’organització i també es possible conèixer com va ser la primera edició a través de la crònica elaborada per l’ACCC.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *