«Malària, malaltia d’un món desigual»

Pedro Alonso, metge i director de l’Institut de Salut Global de Barcelona, tanca el cicle «Una altra manera de mirar la salut»

El proper 27 de juny, a les 19.30, Pedro Alonso serà l’últim dels ponents del cicle «Una altra manera de mirar la salut» que s’ha desenvolupat a l’Ateneu Barcelonès coorganitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica. El metge i director de l’Institut de Salut Global (ISGlobal) conduirà la conferència «Malària, malaltia d’un món desigual». L’acte serà presentat pel periodista científic Michele Catanzaro, organitzador del cicle i membre de l’ACCC.

 

La malària és un fenomen mèdic i social alhora. Aquesta epidèmia és el resultat del cercle viciós malaltia-pobresa, en el qual la desigualtat perjudica la salut, fet que al seu torn produeix encara més desigualtat. Si mirem a la història de la malària a Europa, veiem que les armes bàsiques de la lluita que es va lliurar contra aquesta malaltia són les mateixes que s’haurien d’aplicar als nostres dies a l’Àfrica i en altres llocs del món. Revisem els factors que determinen l’epidèmia i els remeis que hem d’aplicar. També reflexionem sobre quins són els problemes del nostre planeta que hauríem resoldre per eradicar les malalties relacionades amb la pobresa.

 

Les conferències passades del cicle

Al canal de Vimeo de l’ACCC És possible veure les cròniques de les altres conferències del cicle, com ara «La impregnació corporal per compostos tòxics: salut, cultura i societat», a càrrec de Miquel Porta, investigador en salut pública, i «Barcelona: revisió mèdica», conduïda per Carme Borrell, directora de recerca de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

 

Informació d’interès

«Malària, malaltia d’un món desigual».

Pedro Alonso, metge, director d’ISGlobal.

Dimecres, 27 de juny, a les 19.30.

Ateneu Barcelonès, Sala Oriol Bohigas (C/Canuda 6).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *