L’ACCC et convida a l’estrena del documental “Hi havia una vegada una illa. La cara humana del canvi climàtic”

Oferta pels socis i sòcies de l’ACCC

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) disposa d’entrades per a l’estrena del documental “Hi havia una vegada una illa. La cara humana del canvi climàtic” que tindrà lloc el 7 de juny, a les 20.15, als Cinemes Méliès de Barcelona. Totes les entrades són dobles i s’adjudicaran per ordre d’inscripció abans de l’1 de juny enviant un correu electrònic a secretaria-tecnica@accc.cat. L’ACCC farà públic a quines persones s’han adjudicat les entrades. Aquesta oferta és només per als socis i sòcies de l’ACCC. En cas que algú dels membres als quals se’ls ha concedit una entrada no hi vagi a l’acte previst i no ho faci constar 48 hores abans (de manera que la seva entrada es pugui donar a algú en reserva) perdrà l’accés a ofertes de l’associació per 3 mesos. A continuació us proporcionem més detalls sobre aquest documental.

 

Foto: Parallel 40

 

“Hi havia una vegada una illa. La cara humana del canvi climàtic”

Què passaria si la teva família s’hagués d’enfrontar a la decisió de deixar casa seva per sempre i no hi hagués alternativa possible? Aquesta és la realitat de la comunitat polinèsia de Takuu, en una petita illa del sud-oest del Pacífic. Mentre la pujada del nivell del mar inunda les cases i es menja la sorra, la vida d’aquesta comunitat culturalment única es veu afectada pels efectes devastadors, reals i immediats del canvi climàtic. Quant temps més podran viure a l’illa? Quines opcions tenen per aturar l’avançada del mar, sense recursos del govern ni cap tipus d’informació oficial?

Davant del clima de pànic general, dos científics estrangers, l’oceanògraf John Hunter i el geomorfòleg Scott Smithers viatgen fins a l’illa per analitzar els riscos reals que amenacen la comunitat. Mentrestant tres personatges de la comunitat, Telo, Endar i Satty, ens permeten entrar en les seves vides i en la seva cultura, alhora que ens mostren de primera mà l’impacte humà de la crisi mediambiental mundial.  El documental, un gran exemple de cinema verité, aconsegueix escenes observacionals d’un alt grau  d’intimitat, on els protagonistes confessen les seves pors, els seus conflictes interns, el seu viatge personal davant la decisió d’abandonar l’illa i apostar per un futur incert a Bougainville -al continent- o quedar-se a Takuu i lluitar per un camí diferent però igual o més incert.

 

Una història sobre la vessant humana del canvi climàtic que deixa de ser un concepte abstracte, per evidenciar la seva naturalesa devastadora, no només pel seu efecte directe sobre el territori geogràfic sinó també sobre les persones que l’habiten i sobre la seva identitat.

 

Per a informació i detalls sobre altres ciutats i espais d’exhibició, consultar a continuació i a la pàgina web: www.eldocumentaldelmes.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *