Arturo Valdivia i Ignasi Buch, guanyadors del VIII Premi Joan Oró

L’ACCC va lliurar el seu premi a la divulgació de la recerca científica

Trobades a l’atzar, d’Arturo Valdivia, i Proteïnes protagonistes, d’Ignasi Buch, van ser els dos treballs guanyadors de la VIII edició del Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, a la categoria d’article i multimèdia respectivament. L’ACCC va lliurar a més tres accèssits. Dos a la categoria d’article, a Begoña Vendrell pel treball Boscos animals i a Alejandro Martorell per Record de Lynn Margulis, i un tercer a la categoria multimèdia a Edgard Camarós pel vídeo Homínids i carnívors a la Prehistòria: primeres recerques. El jurat va concedir una Menció d’Honor a la categoria multimèdia a Adrià Arbués pel treball Digitalització d’una pissarra d’entrenador de bàsquet. Les noves tecnologies aplicades a l’esport. El certamen està organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

 

Crònica en vídeo de l’acte de lliurament 

 

El jurat del premi va valorar molt positivament el treball de Valdivia, doctorand de la Universitat de Barcelona, que realitza “una divulgació d’un tema complex que no és senzill d’explicar i l’ús d’un llenguatge amb bons recursos estilístics que fan comprensible i agradable la lectura”. El premi a Buch, de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar) adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, va ser pel “caràcter divulgatiu del seu vídeo, per explicar conceptes complexes de forma atractiva i senzilla i per fer servir un llenguatge visual diferent i l’ús de metàfores visuals per explicar una recerca complexa”, segons indica el jurat de l’edició.

 

L’acte de lliurament va tenir lloc el passat divendres 17 de febrer al Col·legi de Periodistes de Catalunya presidit per Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC. A l’esdeveniment va participar l’escriptora i física Sònia Fenández-Vidal, autora de La porta dels tres panys i Quantic love. També va estar present Mercè Piqueras, ex-presidenta de l’associació, qui va destacar el paper divulgatiu de Joan Oró, qui dóna nom al premi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *