Esmorzar de Ciència al 7 Portes: “Dones i ciència: on són les científiques?”

El diumenge 26 de març se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 portes de Barcelona (passeig d’Isabel II, 14) amb els obstacles que es troben les dones que es dediquen a la ciència com a tema principal de debat.

Actualment, la quantitat de dones amb estudis superiors (batxillerat, graus, màsters i doctorats) en ciència i tecnologia es major que la d’homes en la majoria de les disciplines, i aquestes estudiants aconsegueixen en mitjana millors notes que els homes. En canvi, quan es puja per la piràmide social de la recerca (postdocs, investigadors, professors titulars o catedràtics), aquesta situació s’inverteix i porta a una absència significativa de científiques als llocs de responsabilitat de molts camps. Clarament estem encara lluny de la igualtat de dones i homes en aquests camps. Quins són doncs els obstacles a superar i les accions a emprendre per revertir aquesta situació i aconseguir que la ciència i la tecnologia siguin realment per a tothom?

Dra. Maria Pau Ginebra, catedràtica del Departament de Ciència dels Materials i Enginyera Metal·lúrgica de la UPC i la Dra. Estrella Montolío, catedràtica del Departament de Filologia Hispànica, Teoria de la Literatura i Comunicació de la UB. Totes dues protagonitzaran una tertúlia sobre les dificultats que afegeix el fet de ser dona a la carrera professional de les científiques.

L’entrada a l’esmorzar és de 9:00 a 10:00 i la tertúlia començarà a les 10:30 i durarà fins les 12:00. El preu és de 25 euros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *