“16 científiques catalanes”, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

La mostra es composa del perfil de 16 científiques que treballen a la recerca a Catalunya

L’exposició 16 científiques catalanes arriba a la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona (UB), ubicada a l’Edifici Històric de Plaça Universitat. Organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement (DEC) de la Generalitat de Catalunya, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), el Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN) i la Red de Unidades de Cultura Científica (UCC+i), la mostra s’obre al públic des del dijous 19 de maig a les 9.00 al Claustre de Ciències, situat al primer pis de l’Edifici Històric de la UB.

 

L’exposició

La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, coordinadora de l’exposició, “tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència”.

 

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per a poder ampliar la informació, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat. Estarà oberta al públic del 19 de maig al 10 de juny i es podrá visitar de 9.00 a 21.00.

 

Les investigadores

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com la matemàtica Pilar Bayer; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb l’arqueòloga Marta Prevosti.

 

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi trobem a la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i a la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

 

Més informació a l’enllaç: http://bit.ly/gaWkxX

 

**PROGRAMA **

Dijous, 19 de maig de 2011

9.00 – Obertura al públic de l’exposició “16 científiques catalanes”.

Lloc: Claustre de Ciències al primer pis de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

Horari: 9.00 a 21.00.

Exposició oberta del 19 de maig al 10 de juny.

 

Adreça:

Facultat de Matemàtiques.

Universitat de Barcelona. Edifici Històric.

Gran Via de les Corts Catalanes, 585. 08007. Barcelona

Telèfon: 934 021 100      

 

** Nota per a mitjans **

Més informació i/o entrevistes amb les científiques:   

Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *