L’ACCC organitza dos tallers de cuina i un cinefòrum a Les Corts a la Setmana de la Ciència

El proper 24 de novembre

Un any més, la ciència serà la gran protagonista durant una setmana. La Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca ha fet difusió, amb el suport de l’ACCC, entre altres, d’un munt d‟activitats que amb motiu de la Setmana de la Ciència es desenvoluparan a diferents indrets del país del 18 al 27 de novembre. La Fundació ha indicat que la participació a la 16a edició de la Setmana de la Ciència «està oberta a totes les entitats que estiguin interessades en dur a terme activitats adreçades a la ciutadania i que estiguin relacionades amb la ciència i la tecnologia, en un sentit ampli». Enguany la Setmana de la Ciència s‟adhereix a la celebració de l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacionals dels Boscos. L’organització ha disposat un web on és possible inscriure’s a les activitats proposades. Cal entrar al web i fer-ho mitjançant l’Agenda Científica que es troba a la plataforma digital Recerca en Acció. Durant la Setmana de la Ciència, l’Associació Catalana de Comunicació Científica col·labora amb el Consell per la Igualtat de les Dones de Les Corts i el mercat de Les Corts per apropar la ciència a la ciutadania. L’ACCC coorganitza dos tallers gastronòmics i un cinefòrum el 24 de novembre.

 

Imma Palma, Montse Illán i Xavier Torrado, professors de la Universitat de Barcelona, han triat alguns plats amb ingredients procedents dels nostres boscos, amb els quals prepararan un menú davant del públic, tot comentant-ne les característiques i el fonament científic darrere la seva preparació o contingut.

Els tallers s’organitzen en dues sessions obertes al públic que vulgui passar pel Mercat de Les Corts a les 10.15 i a les 12.00.

 

Com que el 2011 també és l’Any Internacional de la Química, l’ACCC completarà la jornada amb la projecció del film «Los méritos de Madame Curie», sobre la científica francesa d‟origen polonès. Seguirà un col·loqui amb Sílvia Simon, investigadora en química computacional i professora del Departament de Química de la Universitat de Girona, qui conduirà el cinefòrum que tindrà lloc al Centre Cívic de Les Corts a les 18.30.

 

“Los méritos de Madame Curie” (1997)
Dirigida per Claude Pinoteau, amb Isabelle Huppert (Maria Skolodowska) i Charles Berling (Pierre Curie). En un atrotinat laboratori de l’Escola Superior de Física i Química Industrials de París, dos científics, Pierre Curie i Gustave Bemont, realitzen en precari el seu treball de recerca. El director de la institució, Monsieur Schutz, obsessionat amb aconseguir el màxim reconeixement per a l’Escola i per a ell mateix, els proporciona una ajudant: Maria Skolodowska, una brillant estudiant polonesa de química. Maria i Pierre aviat van adonar-se que tenien moltes coses en comú i entre els dos va establir-se una relació personal i professional que els va dur, per una banda, al matrimoni i per una altra, a fer grans descobertes en el camp de la radioactivitat, un fenomen que tot just havia descobert Henri Becquerel. Treballant junts van descobrir dos elements radiaoctius: el poloni i el radi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *