La mostra “Això que investigues, per a què serveix?” a Castelldefels

La mostra de l’ACCC que destaca la recerca no mediàtica

Sabies que els dispositius GPS que utilitzem en els nostres vehicles cada vegada són més precisos gràcies a l’avanç de la geomàtica? I que la nanotecnologia obre un món de possibilitats en tenir aplicacions tan diferents com la de construir nous materials o desenvolupar càpsules farmacològiques? La investigació científica viu molt més a prop nostre del que ens imaginem i l’exposició «Això que investigues, per a què serveix?» t’ho demostrarà. La mostra arriba el divendres 18 de novembre a la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

 

 

Aquesta mostra, que apropa al públic general la recerca menys mediàtica, ha estat organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), del Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i del Departament d’Economia i Coneixement (ECO) de la Generalitat de Catalunya.

 

Segons Raül Toran, vicepresident de l’ACCC i comissari de la mostra, «hem intentat presentar diferents línies de recerca i les seves aplicacions pràctiques, que s’estan portant a terme en centres d’investigació i universitats de tota Catalunya». Daniel Aguilar, també comissari de l’exposició, comenta que «no ha estat fàcil seleccionar els centres o unitats de recerca, entre els quals hi ha centres del CERCA (Centres de Recerca de Catalunya), del CSIC, de les principals universitats, com la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat de Girona».

 

L’exposició

La mostra pretén apropar la recerca que sol sortir menys als mitjans de comunicació, és a dir, la recerca no tan mediàtica, per fer-la més entenedora. S’ha basat en 15 línies de recerca, entre les quals trobem la paleoecologia de l’evolució humana, la geomàtica, la bioestadística en genètica, la recerca en xarxes complexes o la química computacional.

 

«Poques troballes en el món de la química computacional passen a ser conegudes fora de l’àmbit dels investigadors», segons diu Lluís Blancafort, director de l’Institut de Química Computacional. Aquesta exposició, que intentarà fer més properes recerques desconegudes pel públic general, estarà oberta al públic des del 18 de novembre al 2 de desembre i compta amb un bloc on es pot ampliar la informació http://aixoqueinvestigues.blogspot.com i d’un vídeo de la seva estrena, el passat gener, a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona: http://www.accc.cat/index/cronica_aixoqueinvestigues.

  

El seu objectiu final es posar de manifest el paper fonamental d’aquesta recerca, bàsica per la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, de l’avanç del coneixement i del desenvolupament de la nostra societat.

 

**PROGRAMA **

Divendres, 18 de novembre de 2011

Obertura al públic de l’exposició «Això que investigues, per a què serveix?».

Lloc: Biblioteca Ramon Fernandez Jurado

Adreça: Dr. Trueta, 53 – 08860 Castelldefels. Veure mapa.

Email: b.castelldefels.rfj@diba.cat

Telf. 93 664 23 38

 

Horari

De dilluns a dimecres de 15.30 a 21.00

Dijous i divendres de 9.00 a 21.00

Dissabtes de 9.00 a 14.00


** Nota per a mitjans **

Més informació:  Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *