«Això que investigues, per a què serveix?», al Centre Cultural Sant Josep de L’Hospitalet de Llobregat

El 14 de setembre, Raül Toran, comissari de la mostra, inagurarà l’exposició amb una xerrada sobre la recerca no mediàtica al Centre Cultural Sant Josep

Sabies que els dispositius GPS que utilitzem en els nostres vehicles cada vegada són més precisos gràcies a l’avanç de la geomàtica? I que la nanotecnologia obre un món de possibilitats, en tenir aplicacions tan diferents com la de construir nous materials o desenvolupar càpsules farmacològiques? La investigació científica «viu» molt més a prop nostre del que ens imaginem i l’exposició Això que investigues, per a què serveix? t’ho demostrarà. La mostra s’inaugura el proper 14 de setembre, a les 19.00 al  Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat. A l’acte  d’inauguració estarà present Raül Toran, comissari de la mostra. Toran, vicepresident de l’ACCC i responsable de comunicació de l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC-CSIC), explicarà la importància de la recerca no mediàtica i la necessitat de fomentar la seva divulgació, que és un dels objectius de l’exposició. L’acte serà presentat per Ferran Farré, director del Centre Cultural Sant Josep.

 

Aquesta mostra, que apropa al públic general la recerca menys mediàtica, ha estat organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

 

L’exposició ha estat comissionada per Daniel Aguilar i Raül Toran, vicepresident de l’ACCC. Segons Toran, «hem intentat presentar diferents línies de recerca, i les seves aplicacions pràctiques, que s’estan portant en centres d’investigació i universitats de tota Catalunya». Aguilar comenta que «no ha estat fàcil seleccionar els centres o unitats de recerca, entre els quals hi ha centres del CERCA, del CSIC, de les principals universitats, com la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat de Girona».

 

L’exposició

La mostra pretén apropar la recerca que sol sortir menys als mitjans de comunicació, és a dir, la recerca no tan mediàtica, per fer-la més entenedora. S’ha basat en 17 línies de recerca, entre les quals trobem la paleoecologia de l’evolució humana, la geomàtica, la bioestadística en genètica, la recerca en xarxes complexes o la química computacional.

 

La mostra es pot visitar al Centre Cultural Sant Josep de L’Hospitalet fins el 29 de setembre (foto: Miquel Baidal)

 

«Poques troballes en el món de la química computacional passen a ser conegudes fora de l’àmbit dels investigadors», segons diu Lluís Blancafort, director de l’Institut de Química Computacional. Aquesta exposició, que intentarà fer més properes recerques desconegudes pel públic general, estarà oberta al públic des del 14 al 29 de setembre i compta amb un bloc per poder ampliar la informació. El seu objectiu final és posar de manifest el paper fonamental d’aquesta recerca, bàsica per la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, de l’avanç del coneixement i del desenvolupament de la nostra societat.

 

**PROGRAMA**

Dimecres, 14,  de setembre de 2011

19.00 hores – Inauguració de l’exposició “Això que investigues, per a què serveix?”

Comptarem amb la presència dels comissaris, Daniel Aguilar i Raül Toran, que ens parlaran sobre la recerca no mediática. L’acte serà presentat per Ferran Farré, director del Centre Cultural Sant Josep.

 

Centre Cultural Sant Josep

Avinguda Isabel La Católica, 32

L’Hospitalet de Llobregat

http://www.ccsantjosep.cat/

ccultural.santjosep@lh.cat // Telèfon:  93 337 06 12

Veure mapa fent clic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *