Tres socis de l’ACCC guanyen un premi a «Science of the city»

Núria Jar rep el guardó al millor vídeo en espanyol i Inés Navarro amb Rubén Permuy, al més votat

«La asombrosa composición del átomo» i «La Luna en Montjuïc», realitzats per tres membres de l’ACCC, han sigut dos dels vídeos guanyadors del concurs de divulgació científica «Science of the City» que coorganitza La Mandarina de Newton. Segons l’organització, «ha estat molt difícil triar els millors vídeos presentats. La qualitat dels audiovisuals, l’enginy, la creativitat, la bona intenció, la claredat i l’originalitat de les peces presentades ha estat molt elevada».

Imatge extreta de «La asombrosa composición del átomo», dirigit per Núria Jar

 

El passat 16 de juliol vam conèixer que Núria Jar va ser la guanyadora del premi al millor vídeo en llengua espanyola, amb un premi de 300 dòlars,  gràcies a «La asombrosa composición del átomo». Aquest curtmetratge consisteix en una conversa entre una àvia i la seva neboda, on aquesta última tracta d’explicar com es composen els àtoms. L’obra juga amb la imatge de les seves protagonistes qui visualitzen els àtoms com si de pastissets es tractessin, per a reflexionar què les explicacions científiques poden ser més senzilles del que a vegades semblen.

 

Imatge extreta de «La Luna en Montjuïc», obra d’Inés Navarro i Rubén Permuy

 

Amb més de 180 vots, el reportatge «La Luna en Montjuïc» se’n va emportar el premi al vídeo més votat, premiat amb 150 dòlars. Aprofitant l’eclipsi lunar que va tenir lloc el passat 15 de juny, Inés Navarro i Rubén Permuy expliquen en què consisteix aquest fenomen astronòmic des d’un dels racons més emblemàtics de Barcelona: el castell de Montjuïc. Des de la fortalesa s’ha passat de disparar els canons per a defensar la Ciutat Comtal a apuntar amb els telescopis al cel per a gaudir dels espectacles del Cosmos.

 

A «Science of the city» s’han presentat un total de 39 vídeos.  «It’s why you don’t tip over and break your neck» de youraentbenjamin ha sigut triat pel jurat del certamen com el millor vídeo del concurs, premiat amb 600 dòlars. Es poden veure la resta dels vídeos premiats i participants al web Co-Creating Cultures.

 

El projecte continua

«Science of the City» no s’atura després de decidir qui són els guanyadors. «A partir d’aquí hi haurà una fase de recerca, després treballarem amb alumnes de Belles Arts i finalment inaugurarem una exposició sobre el resultat dels vídeos, la recerca i el procés artístic», explica Irene Lapuente, responsable de La Mandarina de Newton i coordinadora del certamen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *