Apunta’t al Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica

L’ACCC coordinarà sis microdiàlegs i alguns dels seus membres seuran a les taules rodones

El 14 i 15 de setembre el Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra acollirà el Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica. Les jornades estan coorganitzades per l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (OCC-UPF), el Màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (IDEC-UPF) i l’Obra Social “la Caixa”, amb la intenció de convertir-se en una cita anual que serveixi, en paraules de Vladimir de Semir, director de l’OCC-UPF, «com a punt de trobada dels que es dediquen a l’àmbit de la comunicació i divulgació de la ciència». El termini d’inscripcions s’obre el proper 20 de juliol al següent enllaç.

 

L’Associació Catalana de Comunicació Científica no vol faltar a aquesta cita amb la ciència i la divulgació i per això s’encarregarà de la coordinació de sis debats breus, anomenats microdiàlegs: «Com obtenir finançament», «Com fomentar vocacions científiques», «Parlar de ciència sense avorrir», «Ciència i risc», «Com apropar la recerca a la societat» i «La qualitat dels mitjans digitals». A més, alguns dels seus membres seuran en les diferents taules rodones organitzades per aquestes jornades. És el cas de Claudi Mans, vocal de la Junta de l’ACCC, i de Xavier Duran, director del programa El Medi Ambient a TV3 i membre de l’associació, qui debatran en torn a la divulgació i els llibres. La resta d’activitats que conformen l’esborrany del programa, que serà definitu el 5 de setembre, es poden consultar fent clic aquí

 

L’objectiu d’aquest campus és, segons de Semir, «crear un espai obert que mostri els diversos canals i formats que es fan servir per a impulsar la cultura i la divulgació científica des de tots els àmbits, així com reflexionar al voltant dels canvis que s’estan produint i les noves estratègies a seguir». 

 

La inscripció al primer Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica és gratuïta. El programa inclou propostes dels diferents professionals que van mostrar interès en participar. L’àmplia oferta d’activitats es desenvoluparà en alguns casos en paral·lel de forma que els assistents puguin triar lliurament aquelles que els resultin més interessants.

 

 

Informació d’interès

  • 1r Campus Gutenberg de Comunicació i Cultura Científica
  • Dates: 14 i 15 de setembre de 2011.
  • Lloc: Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Adreça: C/Roc Boronat 138, Barcelona. Veure mapa.
  • Inscripció gratuïta a partir del 20 de juliol fent clic aquí.
  • Més informació a campusgutenberg@upf.edu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *